Freelance engineering regio Denderwindeke

Lieven Thibau
Hoofdactiviteit: engineering
Woonplaats: Denderwindeke
Linkedin

Als freelance-mechanical-designer heb ik meer dan 25 jaar ervaring in de machinebouw.  Niet alleen als mechanisch ontwerper, maar ook als project ingenieur sta ik sterk in mijn schoenen. Snel en accuraat de eventuele problemen/risico’s binnen een project blootleggen en  waar nodig adequate oplossingen zoeken. Probleemoplossend denken gecombineerd met de ambitie om een project binnen zijn deadlines op te leveren zijn dan ook mijn sterke troeven. 

Technieken

Lageringen, aandrijfsystemen, nokkenmechanismen,  statisch en dynamisch uitbalanceren, plaatwerk,  sterkteberekeningen, pneumatiek, elektriciteit, plc.

Cad-paketten

SolidWorks met eigen licentie.

Creo Direct Modeling, Model manager, ME10

Algemeen

CE en risicoanalyses.

Office-pakketten: Word, Excell, Powerpoint.

 

 Project gebonden ervaringen

 

WFT: Hydraulische filterpersen met geautomatiseerd lossysteem (ontwerp)  FMC: Vul en sluitmachines voor drankblikjes. Snelheden tot  2000 blikjes/min (ontwerp) L’Oreal: Horizontale  en vertikale kartonneerders. Snelheden tot 200 doosjes/min (ontwerp + sturing) Esselte Dymo: Assemblagemachine voor labelcassettes. Manuele en automatische coilstations (ontwerp + sturing) Colruyt: -Koffie filter machine (ontwerp + sturing) -Sorteerinstallatie voor leeggoed. (Ontwerp + projectleiding). Unilever-Lipton: Verpakkingsmachine voor theebuiltjes. Combinatie van flowrapping tot 400 builtjes/min met vertikale karonneerder. Volledig op maat van de klant gezien beperkte floorspace (van concept tot uitvoeringstekeningen) Guillian: Verpakkingslijn voor truffels. (ontwerp) Pfizer:  geautomatiseerd laadstation voor lege vial’s. (ontwerp) Janssens Pharmaceutica: -Laad- en losstation voor blanke vials. (ontwerp) -Prescrew unit voor neuspray’s. (ontwerp) Glakso Smith Klein: Visuele inspectielijn voor vial’s als subunit voor verpakkingsmachine. (ontwerp) Shering Plough: Aanbouw van een robotcel voor het despencen van  naalden aan bestaande verpakkingsmachine (ontwerp). Kraft:  Aanbouw van robotcel voor het despencen van lepeltjes aan bestaande verpakkingslijn (ontwerp). Gilbos Nieuw gamma van machines zoals Bitwinder, UniWinder, SmarTwist (ontwerp  + projectleiding)….

 

Dit is slechts een beperkte opsomming van reeds gerealiseerde projecten.

Trefwoorden
Engineering, Mechanical Engineering, 3D tekenen, 2D tekenen
Beschikbaarheid
3 dagen/week
Taalkennis
Nederlands:    moedertaal
Frans:    goed
Engels:    goed

Stuur deze freelancer een bericht

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk het profiel van deze 3 andere freelancers:

Naam Functie Plaats Ervaring
(jaren)
Details
Mustapha
ProjectleiderSint Agatha Berchem7
Saartje
DesignerIzegem10
Tom
IT programmerenPutte18
Deze site gebruikt cookiesIk snap het
Freelance tarieven - Boek Tips voor freelancers - Over Ons - Algemene Voorwaarden - Privacybeleid
Freelancers op competentie of regio - Freelance jobs - Freelance vertalers
Copyright © 2011-2019. FreelanceNetwork.be