Over freelanceNetwork.be

FreelanceNetwork.be brengt sinds 2011 freelancers en opdrachtgevers samen op een platform. Wij sturen via onze jobsite de freelance opdrachten door naar de kandidaten, vervolgens nemen de freelancers rechtstreeks contact met de opdrachtgevers op. De freelancer regelt alles rechtstreeks met de opdrachtgever. Komt men tot een overeenkomst, dan factureert de freelancer zijn klant ook rechtstreeks. FreelanceNetwork.be neemt met andere woorden geen commissie op opdrachten.

Vandaag zijn er meer dan 39.000 geregistreerde freelancers. We hebben zowel freelance ITers, secretaresses, grafisch vormgevers, verkopers, copywriters, technisch tekenaar, telemarketeers, ... die inspringen op piekmomenten bij u op kantoor als wensen mee te werken aan heel specifieke tijdelijke projecten.

Elke maand zijn er meer dan 500 jobs op FreelanceNetwork.be. FreelanceNetwork.be is daarmee de actiefste jobsite voor freelancers in België.
Elke maand zijn er meer dan-500 jobs op-FreelanceNetwork.be. Daarmee-is het de actiefste jobsite voor-freelancers in België.Array ( [0] => Elke maand zijn er meer dan [1] => 500 jobs op [2] => FreelanceNetwork.be. Daarmee [3] => is het de actiefste jobsite voor [4] => freelancers in België. ) "Elke maand zijn er meer dan 500 jobs op FreelanceNetwork.be. Daarmee is het de actiefste jobsite voor freelancers in België."

Historiek

Michel Piedfort startte in 2011 met FreelanceNetwork.be omdat hij merkte dat zowel bedrijven als freelancers anders willen werken en wilde die 2 partijen op een platform samenbrengen. Freelancen is werken wanneer er behoefte is, is jezelf als medewerker flexibel opstellen naar je opdrachtgever.

Bedrijven hebben altijd al een beroep willen doen op flexibel inzetbare medewerkers. Want wie wil er nu betalen voor personeel als er geen werk is? Het is maar vanaf het moment dat medewerkers zelf ook de voordelen van freelance werken ontdekten, dat het populairder werd.

Eén van de belangrijkste voordelen voor freelancers is dat zij de regie van hun loopbaan zelf in handen nemen. Freelancers willen geen carrièrepad meer dat door een werkgever wordt bepaald. Heel wat freelancers zijn bovendien gestart om een betere balans tussen werk en privé te krijgen. Een aantal freelancers wilden bijvoorbeeld niet werken tijdens de grote vakanties om meer bij hun kinderen te zijn, een aantal andere freelancers wilde liever voor meer bedrijven werken. Tegenover de werkonzekerheid en de flexibiliteit staat de vrijheid en doorgaans een hoger uurtarief dan een werknemer.

Evolutie


Sinds de start in 2011 is het aantal jobs op FreelanceNetwork.be blijven groeien. In vergelijking met 4 jaar geleden zijn er 3 keer zoveel jobs binnen gekomen. FreelanceNetwork.be is blij met de vooruitgang. 

Het toont aan dat meer en meer bedrijven gewonnen zijn om met freelancers te werken. De groei is ook vooral te verklaren door de stijgende bekendheid van de website zelf.

Huidig team

Michel Piedfort

Nick Denoo