Zoek freelancer


Zoek Freelancer

Met freelancers werken biedt enorm veel voordelenFreelance werk is aan een forse opmars bezig. Dat heeft onder meer te maken met de steeds gevarieerdere vormen van dienstverlening die worden aangeboden en met de verdere ontwikkeling van het internet, waardoor vraag en aanbod van kennis elkaar beter kunnen vinden.

Ook het toenemende belang van projectmatig werken en het feit dat ondernemingsvragen steeds minder bedrijfsspecifiek zijn, spelen een rol.

Maar de allerbelangrijkste reden is natuurlijk dat werken met freelancers in deze economisch onzekere tijden bedrijven heel wat voordelen oplevert. We zetten ze even voor u op een rijtje.

 1. Aan de vooravond van exponentiële toename.
 2. Economische voordelen en kans om specifiek talent aan de organisatie te binden .
 3. Sterke loyauteit en reactiesnelheid van freelancers.
 4. Geen tussenpersonen die misverstanden in de hand kunnen werken
 5. Meer consistentie met freelancers
 6. Geen probleem met avond- of weekendwerk
 7. Freelancers zijn goedkoper
 8. Freelancers eerst proberen, dan inhuren
 9. Mogelijkheid om de jongste toptalenten te vinden
 10. Veel eenvoudigere administratie
 11. Geen ruimte nodig
 12. Pool van freelancers gratis te doorzoeken.


Aan de vooravond van exponentiële toename.

Freelancen, interimwerk uitvoeren en contracting zijn allemaal verschillende benamingen voor een zeer sterk groeiend verschijnsel in de economie.

Sterker nog: steeds meer industrieën draaien voor een substantieel deel op deze hoogwaardige kennismedewerkers die slechts voor de duur van een specifieke opdracht een contract hebben met de onderneming.

In enkele sectoren zoals in de media, communicatie en journalistiek en bij trainers, coaches en de organisatieadviseurs vormen de freelancers al ruimschoots de meerderheid.

In andere sectoren zoals Finance, IT, HRM en adviesverlening neemt het aantal freelancers duidelijk toe, al is een meerderheid in deze wereld nog aan zijn/haar bedrijf verbonden door een traditioneel langdurig arbeidscontract.

Ondertussen is iedere arbeidsmarktspecialist het erover eens dat het inhuren van freelancers de komende jaren nog exponentieel zal toenemen.

Economische voordelen en kans om specifiek talent aan de organisatie te binden .


Een eerste belangrijk voordeel van het werken met freelancers is dat het veel gemakkelijker is om het contract van freelancers te verbreken dan dat van vaste medewerkers.

Ook is de juridische bescherming van de opdrachtgever is sterker in een werkgever en werknemer dan bij een opdrachtgever - klant relatie.

Bij tegenvallende opbrengsten kan ook de kostenstructuur veel eenvoudiger in lijn worden gebracht met de nieuwe werkelijkheid.

Naast de economische voordelen die in wezen te maken hebben met arbeidsmarktflexibiliteit, is het werken met freelancers natuurlijk ook een middel om precies die talenten op te sporen die de organisatie de juiste kennis, competenties en skills kunnen bijbrengen.

Door relaties aan te gaan met freelancers als subcontracter kunnen bedrijven ook specifieke schaarse kennis en relaties aan zich binden die helpen om de rest van de organisatie beter te doen functioneren of een beter imago te laten krijgen.

Het is niet voor niets dat de bekendste designmeubelmerken op freelance basis talentvolle designers inhuren.

Ook het Zweedse kledingmerk H&M deed in het verleden al herhaaldelijk een beroep op bekende ontwerpers zoals Stella McCartney en Karl Lagerfeld die via specifieke freelance opdrachten het imago van het merk een stukje konden opkrikken.

Sterke loyauteit en reactiesnelheid van freelancers.


De nog altijd in brede kringen wijd verspreide mening dat freelancers minder loyaal zouden zijn aan het bedrijf waarvoor ze werken dan vaste medewerkers, wordt door diverse studies tegengesproken.

Dat de loyauteit van freelancers hoger is dan die van vaste medewerkers hoeft trouwens geen verwondering te wekken: ze zijn veel sterker en directer afhankelijk van het succes van het project dan de vaste medewerker.

Elk project is voor de freelancer een visitekaartje dat mee zijn of haar toekomst helpt bepalen.

En uiteraard is ook het feit dat freelancers flexibel kunnen reageren op een marktvraag een uitgesproken voordeel.

Geen tussenpersonen die misverstanden in de hand kunnen werken


Bij veel businesstransacties is er sprake van communicatieproblemen omdat de klanten te maken krijgen met iemand die bij het bedrijf geen rechtstreekse verantwoordelijkheid draagt.

Het kan bijvoorbeeld gaan om de receptioniste of iemand van de salesafdeling.

In het slechtste geval kan het gebeuren dat de klant verschillende keren zijn verzoek moet herhalen om uiteindelijk dan pas terecht te komen bij de juiste persoon.

Daar staat tegenover dat bij het werken met een freelancer de klant in de meeste gevallen dadelijk contact kan hebben met de persoon die het werk uitvoert.

Meer consistentie met freelancers


Bedrijven die voor specifieke projecten altijd met dezelfde freelancers werken hebben een aanzienlijk voordeel ten opzichte van grotere bedrijven die vaak heel veel verschillende mensen moeten inschakelen voor hetzelfde soort werk. Dat leidt tot een inconsistentie die eigenlijk niet meer van deze tijd is en die de klanten ook niet meer aanvaarden.

Bedrijven kunnen dat probleem vermijden door bepaalde specifieke opdrachten altijd aan dezelfde freelancers toe te vertrouwen.

Geen probleem met avond- of weekendwerk


Freelancers maken er geen probleem van om ‘s avonds of in het weekend te werken. Haast en spoed zij weliswaar zelden goed, maar in sommige gevallen moet een klus nu eenmaal snel worden geklaard.

Freelancers zijn snel beschikbaar, hebben geen goedkeuring nodig van hun management om aan een project te beginnen – ze zijn immers zelf het management – en freelancers schrikken er niet voor terug om ook ’s avonds of in het weekend te werken om zo de timingproblemen van hun opdrachtgevers te helpen oplossen.

Freelancers zijn goedkoper


Als organisaties opdrachten outsourcen, kunnen ze kiezen tussen een bedrijf, dat meestal ook overheadkosten heeft of een freelancer die deze overheadkosten niet moet doorrekenen.

Uiteraard betekent dit niet dat freelancers onder hun prijs moeten werken, maar het is wel zo dat ze door hun lagere overhead er veelal kunnen voor zorgen dat de bedrijven waarvoor ze werken kosten kunnen besparen.

Freelancers eerst proberen, dan inhuren


Vooral grote ondernemingen betalen in enkele jaren fortuinen aan de zoektocht naar kandidaten met specifieke kennis, die naderhand toch niet bij de bedrijfscultuur blijken te passen.

Ook dat is te vermijden door met freelancers te werken en deze eerst te testen volgens het concept van de proefrit met een nieuwe wagen.

Mogelijkheid om de jongste toptalenten te vinden


Heel wat medewerkers zoeken nog altijd naar een vaste job maar de zelfbewuste jonge toptalenten willen zich eigenlijk niet meer binden aan een organisatie en gaan zelf op zoek naar zoveel mogelijk projecten in los dienstverband (freelance opdrachten).

Om deze toptalenten te strikken kan je als organisatie dus maar beter ook vertrouwd zijn met de arbeidsstructuur die rond freelance werk draait.

Veel eenvoudigere administratie


Freelancers staan niet op de payroll en dat betekent dat de loonadministratie een stuk eenvoudiger is en bedrijven dus ook in HR-dienst tijd en geld kunnen besparen.

De freelancers sturen gewoon een factuur voor de geleverde diensten die door de boekhouding verwerkt wordt. HR heeft in principe geen extra administratie.

Geen ruimte nodig


Freelancers nemen in de meeste gevallen geen extra ruimte in in het bedrijf omdat ze hun opdrachten veelal uitvoeren van op hun eigen werkplek.

Daar staat tegenover dat bedrijven meteen duidelijke afspraken moeten maken over de timing en de oplevering, maar aangezien studies rond flexwerk voor vaste medewerkers uitwijzen dat die een hogere productiviteit en een hogere arbeidstevredenheid halen, is er geen enkele reden om aan te nemen dat dit ook niet voor freelancers het geval kan zijn.

Pool van freelancers gratis te doorzoeken.


Freelancenetwork.be biedt een pool van meer dan 8.400 freelancers aan waar u als bedrijf gratis in kunt grasduinen en freelancers gratis kunt mailen.

U kunt een selectie maken op functie of regio. De beschikbare freelancers nemen vervolgens contact met u op. U regelt als opdrachtgever alles rechtstreeks met de freelancer.

 
Naam Plaats Functie Ervaring
(jaren)
Details
Brusseltrainer lesgever29
BelseleSEOwebsite4
Brakeltechnisch tekenaar18
Antwerpengrafisch vormgever30
Aarschotcopywriting20
Oostende3Dvisualisatie4
Gentadministratie15
Gentwebsite programmeren6
Antwerpencopywriting8
Keerbergenhr ondersteuning15
St michielsengineering15
Otegemadministratie10
Beveren-leie interieurarchitect8
Sint-denijs-westremhr ondersteuning25
Oudenaardecoach31
Duffelinterim management21
Oostkampcopywriting19
Destelbergenwebsite programmeren14
AalstIThelpdeskopafstand23
Meer

klik hier & mail je freelance opdracht naar freelancers
Deze site gebruikt cookiesIk snap het