Waar vind je freelancers?Wie eens iemand voor een tijdelijke opdracht wil inhuren, denkt ‘waar vind ik die freelancers zoal?

In de GoudenGids kom ik ook bij bedrijven met werknemers terecht? Op sociale media als Linked in heb ik vooral cv’s maar weet dan weer niet hoe snel deze mensen beschikbaar zijn.

Freelancers vinden via freelance jobsites.

Een goede plek om freelancers te vinden zijn de websites die zich op freelancers richten.

Er zijn er meerdere in zowel binnen- als buitenland en ook de werkwijze van de websites kan nogal eens verschillen.

Zo zijn er websites waar je zoals een gewone jobsite betaalt voor het verspreiden van een freelance opdracht (vb: Creative Skills).

Er zijn websites die commissie nemen op opdrachten (E-lance) en er zijn gratis freelance websites voor bedrijven die opdrachten willen plaatsen zoals Freelancenetwork.be.

Het voordeel van een gratis freelance website is dat je een opdracht kunt plaatsen en dat de freelancers die beschikbaar zijn je gewoon contacteren.

Zo kun je er makkelijk en snel freelance opdrachten plaatsen of freelancers in de database zoeken en gratis mailen.

Hoe freelancers via sociale media vinden?

Los van het profiel freelancer dat je zoekt, bestaan er ook online veel mogelijkheden waar je een freelance medewerker kunt vinden.

Zo kun je gewoon op Google het trefwoord freelance ingeven en kijken waar je terecht komt.

Andere mogelijkheden zijn sociale media zoals Linkedin, Facebook en Twitter.

Op Linkedin bestaan er alleen in België al honderden groepen die zich toespitsen op freelancers en andere zelfstandigen. In feite zijn dit er te veel om op te noemen.

Wil je een van de freelancers persoonlijk een e-mail toesturen, dan kan dat alleen door een betalende account op linkedin te nemen.

Ook op Facebook kom je met het zoekwoord freelance direct in tientallen groepen terecht. De een ligt al wat verder van België dan de andere. Of die freelancer dan ook bereid is om eens bij je op kantoor te komen om nader kennis te maken is niet altijd duidelijk.

Twitter is een zeer laagdrempelig medium en wellicht de makkelijkste manier om de juiste freelancer op te vinden. Bij Linkedin en Facebook word je beperkt door je eigen connecties of vrienden. Op Twitter kun je iedereen bereiken met een simpele tweet.

Offline vinden van freelancers.

Bedrijven denken niet vaak aan offline mogelijkheden om freelancers te vinden. Toch zijn er heel wat netwerkmogelijkheden waar veel freelancers te vinden zijn.

Een groot aantal freelancers gaan graag naar netwerkmeetings omdat zij op zoek zijn naar nieuwe opdrachten, samenwerkingsverbanden of simpelweg om anderen te helpen. Belangrijke netwerkmeetings in Vlaanderen zijn de M4M meetings en de Open Coffees.

Als opdrachtgever maak je gewoon 3 uur tijd in je agenda om op een van de eerstvolgende evenementen langs te gaan en een praatje met de freelancers te maken.

Snel online een freelance medewerker vinden: freelance opdrachten plaatsen of freelancers in de database zoeken en gratis mailen.
   
     

coworkingvoordelen

Wat zijn de voordelen van coworking

Bent u zelfstandig of 'freelancer' en raakt u uitgekeken op uw eigen muren met uw laptop als enige gesprekspartner? Heeft uw bedrijf een uitvalsbasis nodig om werknemers tijd te laten besparen en dichter bij hu
Test0063

Met bedrijven praten geeft mij zoveel energie en inspiratie om mijn job nog beter te doen

An Boone is ondertussen drie jaar freelancer en vertelde ons waarom zij zo graag freelance werk doet. Wat blijkt: door met bedrijven te praten krijgt zij zoveel energie en inspiratie om haar job nog beter te do
vapz

Gratis infosessie VAPZ vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen over wat makelaars nooit vertellen

Deze infosessie is tijdelijk geannuleerd. Te veel winst? Dan kan een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) jouw belastingen en sociale bijdragen flink doen dalen. Maar welke VAPZ kies je dan het
autoqq

De nieuwe autofiscaliteit vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 verdwijnt het oude aftrekpercentage van 75% voor auto's en wordt die vervangen door de CO?-uitstoot-formule. De wetgeving geldt zowel voor eenmanszaken als vennootschappen. Concreet betek
telemarketeerfoto

Freelance telemarketeer zet afspraken voor vertegenwoordigers

Nieuwe klanten zoeken kan ook via de telefoon. Het grote voordeel van telefonische prospectie is dat je op een korte periode veel bedrijven kunt bereiken en je krijgt meteen feedback op je aanbod. Tegelijk kun
Melle-Idee-kids-768x512

Coworking spaces - mensen zien werken doet werken

Hoe zorg je er als freelancer voor dat je gedisciplineerd blijft werken? Door te gaan samenzitten met andere mensen die werken. Mensen zien werken is een enorm goede inspiratiebron om zelf te blijven werken
ziekte-bij-freelancers

Meer geld bij ziekte voor zelfstandige freelancers

Op 1 juli zijn de ziektevergoedingen verhoogd en is de carenzdag afgeschaft. Val je als zelfstandige langdurig ziek, dan ga je best meteen naar de dokter en verwittig je het ziekenfonds. Vergoeding tussen de
paige-cody-1153560-unsplash - kopie

Zet jezelf meer in de kijker met een interview op FreelanceNetwork

Waarom ben jij als freelancer gestart? Zou je opnieuw voor een freelance carrière kiezen? Welke tips kun jij aan andere freelancers geven? Zet jezelf in de kijker via de freelance interviews op Freelance

 
     1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  
Deze site gebruikt cookiesIk snap het