Freelancers en Het Nieuwe WerkenNet zoals de treinstakingen en het winterweer bedrijven nopen om hun bedienden van thuiswerk te laten proeven, zo zullen bedrijven met het Nieuwe Werken de voordelen van freelance werk ondervinden.

Uit een studie van Kluwer blijkt dat Het Nieuwe Werken in opmars is bij Belgische bedrijven. Zo beschouwt de helft van de 950 respondenten Het Nieuwe Werken als de toekomst van het werk.

Eens te meer omdat flexibel werken hierbij het uitgangspunt is. Tegelijkertijd zegt iets meer dan de helft van de respondenten dat hun bedrijf er (nog) niet klaar voor is. Maar ik begin met het begin: wat is Het Nieuwe Werken?

Wat is Het Nieuwe Werken?

Kluwer definieert Het Nieuwe Werken als bedrijven die kenniswerk flexibel inrichten vanuit een streven naar efficiŽnter werken, los van tijd en plaats en met meer verantwoordelijkheid en tevredenheid voor medewerkers.

Waarom Het Nieuwe Werken interessant is voor freelancers!

Mijn inziens legt de definitie meteen een beperking op Het Nieuwe Werken want een bedrijf bestaat niet alleen maar uit vaste medewerkers. Steeds meer bedrijven kennen een flexibele schil die contradictoir vast hangt aan het bedrijf.

Een flexibele schil meestal bestaande uit freelancers . Freelancers lenen niet hun bestaansrecht uit Het Nieuwe Werken, maar Het Nieuwe Werken zal wel een belangrijke rol gaan spelen voor freelancers om in bedrijven te penetreren.

Hetzij voor lange vastomlijnde opdrachten. Hetzij voor korte, kleine en onregelmatige opdrachten met een specifieke kennis.

Gelijkenissen tussen Het Nieuwe Werken en freelancer zijn

Net zoals het werk voor freelancers verder gaat dan enkel thuiswerken geldt dit ook voor Het Nieuwe Werken.

Het Nieuwe Werken wordt al snel in de hoek van thuiswerk geduwd, maar dat is volledig onterecht.

In feite kan iedereen met de huidige technologische middelen van altijd en overal werken. In die zin zijn er veel gelijkenissen tussen Het Nieuwe Werken en freelancer zijn.

De troeven van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken vertoont dus veel gelijkenissen met freelancer zijn.

In het onderzoek van Kluwer spreken zij over de troeven van Het Nieuwe Werken. De respondenten stellen door een betere work-life balans meer tevreden te zullen worden.

De grootste troef voor bedrijven is dat medewerkers productiever zullen worden door Het Nieuwe Werken.

Iets wat als angst wordt aanzien, maar mijn inziens ook als troef kan worden beschouwd, is het afrekenen op resultaten van bedrijven in plaats van op uren aanwezigheid.

Freelancers en Het Nieuwe Werken

Samengevat komt het hier op neer. De opmars van Het Nieuwe Werken hangt samen met de inzetbaarheid van freelancers.

Bedrijven beginnen te aanvaarden dat hun medewerkers elders (niet op kantoor) en meer onafhankelijk van tijd (niet tijdens kantooruren) kunnen werken.

Als in de nabije toekomst blijkt dat bedrijven daar echt positief tegenover staan omdat de troeven echte troeven blijken, dan zullen zij ook meer mensen van buitenaf gaan betrekken. Freelancers dus, want als het werk wordt gedaan, maakt het niet meer uit of het een vaste medewerker of een freelancer is.
   
     

coworkingvoordelen

Wat zijn de voordelen van coworking

Bent u zelfstandig of 'freelancer' en raakt u uitgekeken op uw eigen muren met uw laptop als enige gesprekspartner? Heeft uw bedrijf een uitvalsbasis nodig om werknemers tijd te laten besparen en dichter bij hu
Test0063

Met bedrijven praten geeft mij zoveel energie en inspiratie om mijn job nog beter te doen

An Boone is ondertussen drie jaar freelancer en vertelde ons waarom zij zo graag freelance werk doet. Wat blijkt: door met bedrijven te praten krijgt zij zoveel energie en inspiratie om haar job nog beter te do
vapz

Gratis infosessie VAPZ vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen over wat makelaars nooit vertellen

Deze infosessie is tijdelijk geannuleerd. Te veel winst? Dan kan een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) jouw belastingen en sociale bijdragen flink doen dalen. Maar welke VAPZ kies je dan het
autoqq

De nieuwe autofiscaliteit vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 verdwijnt het oude aftrekpercentage van 75% voor auto's en wordt die vervangen door de CO?-uitstoot-formule. De wetgeving geldt zowel voor eenmanszaken als vennootschappen. Concreet betek
telemarketeerfoto

Freelance telemarketeer zet afspraken voor vertegenwoordigers

Nieuwe klanten zoeken kan ook via de telefoon. Het grote voordeel van telefonische prospectie is dat je op een korte periode veel bedrijven kunt bereiken en je krijgt meteen feedback op je aanbod. Tegelijk kun
Melle-Idee-kids-768x512

Coworking spaces - mensen zien werken doet werken

Hoe zorg je er als freelancer voor dat je gedisciplineerd blijft werken? Door te gaan samenzitten met andere mensen die werken. Mensen zien werken is een enorm goede inspiratiebron om zelf te blijven werken
ziekte-bij-freelancers

Meer geld bij ziekte voor zelfstandige freelancers

Op 1 juli zijn de ziektevergoedingen verhoogd en is de carenzdag afgeschaft. Val je als zelfstandige langdurig ziek, dan ga je best meteen naar de dokter en verwittig je het ziekenfonds. Vergoeding tussen de
paige-cody-1153560-unsplash - kopie

Zet jezelf meer in de kijker met een interview op FreelanceNetwork

Waarom ben jij als freelancer gestart? Zou je opnieuw voor een freelance carrière kiezen? Welke tips kun jij aan andere freelancers geven? Zet jezelf in de kijker via de freelance interviews op Freelance

 
     1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  
Deze site gebruikt cookiesIk snap het