Freelance websites: ook voor kleine of korte opdrachtenDe voordelen van werken met freelancers kennen veel bedrijven van de IT, reclame of evenementensector al. Maar dat er ook tal van voordelen aan werken met freelancers zijn voor kleinere opdrachten, wordt vaak over het hoofd gezien.

Projecten of taken die een specifieke kennis vragen of die regelmatig terug komen en niemand anders in het bedrijf kan of wil doen.

Maar ook een wekelijks terugkerende opdracht van 8 uur kan ook een kleine opdracht zijn. Zo beantwoord ik elke dag de binnenkomende e-mails voor een bedrijf. Dit is ongeveer een half uur tot een uur werk.

Een collega freelancer van me, zet al bijna 2 jaar afspraken voor een bedrijf. De klant bestelt wekelijks bij haar 13 beluren. De ene keer is dit thuiswerk, de andere keer belt ze gewoon op kantoor van de klant.

Freelancenetwork.be had bijna 1.000 freelance jobs in haar eerste jaar.

Freelancenetwork.be, een van de jongste freelance websites op de Belgische markt, slaagde er in op 1 jaar tijd bijna 1.000 freelance opdrachten op de site te groeperen. Na 2 jaar waren er al meer dan 3.000 freelance opdrachten en meer dan 8.500 freelancers in de database.

Dat die opdrachten op alle afdelingen van het bedrijf zich kunnen bevinden en ook van zeer korte duur kunnen zijn, blijkt uit onderstaande voorbeelden.

De plaats waar de opdrachten uitgevoerd worden is ook een mix van werken op kantoor van de freelancer, volledig werken bij de klant op kantoor tot een combinatie van beide.

Programmeren website op basis van specifieke req’s: dit is een duidelijk voorbeeld van een freelance opdracht waarbij specifieke kennis nodig is van een ervaren freelancer voor een paar uur of dagen. Hoogstwaarschijnlijk komt deze opdracht maar 1 keer online te staan en nadien zal het werk gedaan zijn.

Digital campaign and traffic managers: nog een duidelijk voorbeeld van een freelance opdracht waarbij de input van een freelancer slechts eenmalig wordt geapprecieerd voor een x-aantal uur. Toch op zijn minst op onregelmatige basis.

Tolken: deze opdracht beschrijft tolken in alle taalcombinaties. Als bedrijf heb je niet constant de behoefte aan de talencombinatie Russisch – Nederlands. Dit is dus wederom een duidelijk voorbeeld waarbij de freelancer op onregelmatige uren wordt ingeschakeld.

Of wat vind je van Persverantwoordelijke, een opdracht van een paar uur werk per maand of van filmpje maken voor website. Ik kan me moeilijk voorstellen dat je als bedrijf continu filmpjes op Youtube wil posten.

De wereld verandert zo snel. Ga je als bedrijf het aanmaken en onderhouden van je Facebook- en Twitterpagina ook nog allemaal zelf doen, bovenop het huidige werk of besteed je dit uit aan een freelancer, iemand die dit de ganse dag doet en daarin meer gespecialiseerd is? Je bent zeker niet het eerste bedrijf die externe hulp bij de opstart van een Facebookstrategie inroept.

Ik wil eindigen met een regelmatige opdracht. Iets voor 2 dagen per week. Een opdrachtje die te klein is om een parttime persoon in dienst te nemen en die een interimkantoor vaak niet kan leveren: een boekhouder voor 2 dagen per week .

Denk freelance.

Het moge duidelijk zijn dat freelance opdrachten niet altijd de opdrachten van meer dan 3 maanden hoeven te zijn.

Het is ook duidelijk zijn dat het hierbij niet uitmaakt welke discipline de freelancer heeft of welke discipline u als bedrijf nodig heeft.

Onthou voor jezelf dat je voor een aantal zaken makkelijk een freelancer kunt inschakelen. Een website als Freelancenetwork helpt je er graag mee.


   
     

coworkingvoordelen

Wat zijn de voordelen van coworking

Bent u zelfstandig of 'freelancer' en raakt u uitgekeken op uw eigen muren met uw laptop als enige gesprekspartner? Heeft uw bedrijf een uitvalsbasis nodig om werknemers tijd te laten besparen en dichter bij hu
Test0063

Met bedrijven praten geeft mij zoveel energie en inspiratie om mijn job nog beter te doen

An Boone is ondertussen drie jaar freelancer en vertelde ons waarom zij zo graag freelance werk doet. Wat blijkt: door met bedrijven te praten krijgt zij zoveel energie en inspiratie om haar job nog beter te do
vapz

Gratis infosessie VAPZ vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen over wat makelaars nooit vertellen

Deze infosessie is tijdelijk geannuleerd. Te veel winst? Dan kan een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) jouw belastingen en sociale bijdragen flink doen dalen. Maar welke VAPZ kies je dan het
autoqq

De nieuwe autofiscaliteit vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 verdwijnt het oude aftrekpercentage van 75% voor auto's en wordt die vervangen door de CO?-uitstoot-formule. De wetgeving geldt zowel voor eenmanszaken als vennootschappen. Concreet betek
telemarketeerfoto

Freelance telemarketeer zet afspraken voor vertegenwoordigers

Nieuwe klanten zoeken kan ook via de telefoon. Het grote voordeel van telefonische prospectie is dat je op een korte periode veel bedrijven kunt bereiken en je krijgt meteen feedback op je aanbod. Tegelijk kun
Melle-Idee-kids-768x512

Coworking spaces - mensen zien werken doet werken

Hoe zorg je er als freelancer voor dat je gedisciplineerd blijft werken? Door te gaan samenzitten met andere mensen die werken. Mensen zien werken is een enorm goede inspiratiebron om zelf te blijven werken
ziekte-bij-freelancers

Meer geld bij ziekte voor zelfstandige freelancers

Op 1 juli zijn de ziektevergoedingen verhoogd en is de carenzdag afgeschaft. Val je als zelfstandige langdurig ziek, dan ga je best meteen naar de dokter en verwittig je het ziekenfonds. Vergoeding tussen de
paige-cody-1153560-unsplash - kopie

Zet jezelf meer in de kijker met een interview op FreelanceNetwork

Waarom ben jij als freelancer gestart? Zou je opnieuw voor een freelance carrière kiezen? Welke tips kun jij aan andere freelancers geven? Zet jezelf in de kijker via de freelance interviews op Freelance

 
     1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  
Deze site gebruikt cookiesIk snap het