FreelanceNetwork.be is de gratis database van >36700 freelancers en >32750 freelance jobs

Neem een freelancer voor een keer – een week – een maand...


Zoek Freelancer

Naam Functie Plaats Ervaring
(jaren)
Details
Bert
Financiele ondersteuningBrasschaat15
Steven
IT, helpdesk op afstandAalst23
Kevin
IT system engineerHemiksem12
Sandra
BoekhoudenTongeren10
Gregory
VeiligheidscoordinatorVichte10Ook deze bedrijven hebben een freelancer gezocht via Freelancenetwork.be.

Freelancers vinden op categorie

 Tips voor freelancers

5 cv-tips om je kans op een freelance job te vergroten

Als freelancer neem je zelf de regie van je loopbaan in handen. Je reageert op freelance jobs die voor jou interessant zijn qua opdracht, periode en duur. Om jezelf te onderscheiden, ga je een

Wat zijn de voordelen van coworking

Bent u zelfstandig of 'freelancer' en raakt u uitgekeken op uw eigen muren met uw laptop als enige gesprekspartner? Heeft uw bedrijf een uitvalsbasis nodig om werknemers tijd te laten besparen en dichter bij hu

Met bedrijven praten geeft mij zoveel energie en inspiratie om mijn job nog beter te doen

An Boone is ondertussen drie jaar freelancer en vertelde ons waarom zij zo graag freelance werk doet. W

Gratis infosessie VAPZ vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen over wat makelaars nooit vertellen

Deze infosessie is tijdelijk geannuleerd. Te veel winst? Dan kan een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) jouw belastingen en sociale bijdragen flink doen dalen. Maar welke VAPZ kies je dan het
Meer tipsOver Freelancenetwork.be.

Freelancenetwork.be brengt freelancers en opdrachtgevers samen op een platform dat voor opdrachtgevers gratis toegankelijk is.

Bedrijven die een freelancer zoeken, kunnen volledig gratis de freelancersdatabase gebruiken, freelancers mailen of freelance jobs plaatsen omdat de freelancers zelf een bijdrage betalen om toegang te krijgen tot de adressen van de jobs.


Hoe freelancers zoeken?

Zoek je als bedrijf een freelancer, dan maak je een selectie op functie of regio. Je krijgt vervolgens een overzicht van freelancers die overeenkomen met je selectiecriteria.

Je kunt vervolgens de profielen van freelancers 1 voor 1 bekijken door op het vergrootglas te klikken. Je krijgt dan de contactgegevens van de freelancers en meer informatie over hun ervaring, een korte omschrijving, hun Linkedinprofiel, beschikbaarheid of trefwoorden.

Je kunt de freelancers bellen, 1 voor 1 e-mailen of een grote groep van freelancers aanschrijven. Plaats je een freelance job op de site, dan verspreiden we deze freelance opdracht via e-mail naar alle freelancers binnen je selectiecriteria.


Freelancers nemen rechtstreeks contact met opdrachtgevers op. Freelancenetwork.be is geen tussenbureau dat commissie neemt.

Op basis van je opdracht, zullen freelancers je contacteren. Op basis van hun ervaring, motivatie, tarief, beschikbaarheid, professionalisme, kies je die freelancer die het best bij je bedrijf past.

Je doet de werving en selectie van de freelancers zelf. Op basis van de omschrijvingen van de freelance projecten is het voor freelancers vaak moeilijk om een prijs voor te stellen.

Het kan daarom zijn dat u gebeld wordt om meer informatie te krijgen waardoor freelancers makkelijker voor u een prijsofferte op maat kunnen maken. Freelancenetwork.be raadt aan om de tijd te nemen om de vragen van freelancers te beantwoorden.

Heb je een goede freelancer gevonden, dan maken jullie onderling een contract. Je hoeft aan Freelancenetwork.be geen vergoeding te betalen.


Zijn freelancers goedkoper dan werknemers met een bediendecontract?

De tarieven van freelancers zijn all-in. Dit wil zeggen dat er geen bijkomende kosten aangerekend worden voor 13de maand of vakantiegeld. Freelancers factureren hun uren evenmin als ze ziek zijn of te laat komen.

De freelancer regelt al zijn administratieve formaliteiten zelf. Zo hoef je als opdrachtgever geen werkgeversbijdragen te betalen of verzekeringen af te sluiten. De freelancer stuurt voor zijn prestaties een factuur. Een dimona-aangifte is voor een freelancer nooit nodig.

Het verschil in uurtarief tussen zelfstandige freelancers en werknemers ligt onder andere in het groot verschil in de bijdragen voor de sociale zekerheid. Als werkgever betaal je meer dan 30 procent werkgeversbijdragen op het brutosalaris van de werknemer. De werknemer betaalt zelf ook nog eens meer dan 13 procent sociale bijdragen. Zelfstandige freelancers betalen slechts 21,5 procent sociale bijdragen.

Het verschil in lagere bijdragen komt omdat zelfstandige freelancers geen gewaarborgd maandsalaris hebben, een lager pensioen krijgen en geen dubbel vakantiegeld ontvangen.


Freelance tarieven.

Afhankelijk van de aard van het project, zullen de freelance tarieven uitgedrukt worden in een uurtarief, dagtarief of projecttarief.

De tarieven van freelancers kunnen enorm verschillen. Enkele parameters die het freelance tarief beïnvloeden zijn de woonplaats van de freelancer, het aantal jaren ervaring, de functie en het statuut van de freelancer, de concurrentie tussen de freelancers en de commerciële vaardigheden van de freelancer zelf.

  • Vrouwelijke freelancers vragen doorgaans een lager tarief dan hun mannelijke collega’s. In sommige functies kan dit tot 20 procent lager zijn.
  • Freelancers uit Limburg zijn goedkoper dan freelancers uit Brussel centrum.
  • Freelancers met een zelfstandige statuut in hoofdberoep zijn duurder dan freelancers in bijberoep. Ook het tarief van gepensioneerde freelancers ligt lager dan het tarief van freelancers die geen ander inkomen hebben.
  • Freelancers met meer dan 10 jaar ervaring vragen meer dan startende freelancers.
  • Er zijn veel meer freelance ontwerpers dan freelance informatici. Hierdoor is de concurrentie tussen de grafisch vormgevers groter en kan het tarief lager liggen dan bij freelancers die zeer moeilijk te vinden zijn.
  • De commerciële vaardigheden van freelancers bepalen ook het tarief. De meeste freelancers zijn geen goede verkopers van zichzelf. Zij zijn een krak in hun eigen discipline maar het zijn geen gehaaide verkopers. Dit geeft je doorgaans enige onderhandelingsruimte op het tarief.

Het is niet altijd zo dat de duurste freelancers de beste zijn en dat de goedkoopste freelancers het minste te bieden hebben. Praat daarom met freelancers, luister welke vragen ze stellen en vergelijk prijsoffertes uitvoerig. Wat krijg je wel en wat krijg je niet.


Freelancers: ook voor korte projecten.

Afhankelijk van het project, kun je een beroep doen op een freelancer voor bijvoorbeeld 2 of 3 uur per week, eenmalig 4 weken of 3 maanden. Je kunt ook een freelancer inhuren voor het organiseren van een evenement zonder dat bepaald is hoeveel werkuren hier tegenover staan.

Indien je door een freelancer een website wil laten bouwen, weet je doorgaans niet hoeveel uren werk dit is.

De kracht van freelancers zit hem net in het feit dat zij geen bediende willen worden. Zij willen hun kennis en tijd ter beschikking stellen op momenten dat bedrijven ze nodig hebben. Niet meer, niet minder.

Freelancers zijn daarnaast plug en play medewerkers. Voor de uitvoering van het freelance werk hebben zij geen extra opleiding nodig. Freelancers hebben ook hun eigen materiaal (laptop, software). De freelancer zal je wel vragen stellen en dit om zich vertrouwd te maken met de manier waarop je onderneming werkt.


Freelance contracten.

Om een freelancer in te schakelen heb je in principe geen contract nodig als de freelancer niet bij je op kantoor komt werken. Je kunt dus zelfs een freelancer inschakelen door zijn prestaties via e-mail te bevestigen.

Elke professionele freelancer zal duidelijk op papier zetten wat je krijgt en waarvoor je betaalt. Heel wat freelancers zullen je daarom vragen om een bestelbon te ondertekenen.

Heb je zelf geen ervaring met het opstellen van een freelance contract, contacteer dan gratis en vrijblijvend een freelance advocaat.


Freelancenetwork is volledig gratis voor wie een freelancer zoekt.

Freelancenetwork.be neemt geen commissie op freelance opdrachten en opdrachtgevers hoeven niet te betalen om van onze diensten gebruik te maken omdat een groot aantal freelancers de website financieel steunen. Freelancers betalen 104,74 euro excl btw per jaar om toegang te krijgen tot de adressen van de freelance opdrachten.

Als je een freelance opdracht plaatst, dan kunnen alleen freelancers die betaald hebben reageren. Ga je als opdrachtgever in de database van freelancers zoeken en hen bellen of mailen, dan krijg je een overzicht van alle freelancers (dus zowel freelancers met een gratis als betalende account).Wil je als opdrachtgever Freelancenetwork.be steunen, koop dan ons boek Tips voor Freelancers.

In het boek Tips voor Freelancers krijg je als opdrachtgever zelf ook een duidelijker beeld van wat freelancen betekent, wat je zoal in contracten zet en wat je van freelancers mag verwachten.


Welke bedrijven hebben al via Freelancenetwork.be een freelancer gezocht?

Meer dan 7.250 kleine ondernemingen, grotere bedrijven en bekende multinationals hebben al van Freelancenetwork.be gebruik gemaakt.

Onder de bekendste opdrachtgevers zijn BNP Parisbas Fortis, AB Inbev, Brussels Airlines, Fun, BMW, Argenta, Brantano, Tabaksnatie, Clint, SD Worx, Securex en vele andere.

Welke freelancers worden het meest gezocht?

Door de aard van het freelance werk is de vraag naar freelance copywriters, grafisch vormgevers, vertalers, webdesigners en verkopers het grootste.

Daarnaast zijn er ook heel wat freelance jobs voor technisch tekenaars, secretaresses en telemarketeers.

Uiteraard zijn er heel wat vertalers Frans Nederlands , vertalers Engels Nederlands, vertalers Duits Nederlands en vertalers Spaans Nederlands en vertalers Portugees Nederlands op de site.

We hebben ook heel wat technische freelancers en freelancers IT zoals programmeurs, system engineers en projectleiders.

Ook trainers en coaches werken op freelance basis. Denk maar aan sales coaches of taaltrainers.


Freelancers ontmoeten.

Wil je zelf als opdrachtgevers eens op een heel laagdrempelige vrije manier kennis maken met een freelancer, kom dan naar 1 van onze Open Coffees.

Onze Open Coffee van Antwerpen is een gratis netwerkevenement waar je als professional makkelijk in contact kunt komen met freelancers. De Open Coffee gaat elke 3de dinsdag van de maand door en begint om 8u15 in de ochtend en loopt tot 10u15. De deelnemers van de Open Coffee vind je op www.opencoffee-antwerpen.be

Deze site gebruikt cookiesIk snap het
Freelance tarieven - Boek Tips voor freelancers - Over Ons - Algemene Voorwaarden - Privacybeleid
Freelancers op competentie of regio - Freelance jobs - Freelance vertalers
Copyright © 2011-2019. FreelanceNetwork.be