Nieuwe kilometervergoeding vanaf 1 juli 2019km vergoeding 2019Vanaf 1 juli stijgt de kilometervergoeding voor beroepsmatig gebruik van een voertuig naar 0,3653 euro per kilometer, of met minder dan een cent per kilometer.

Die vergoeding is het resultaat van een behoorlijk ingewikkelde berekening waarin de prijs van brandstof voor slechts 20% meetelt. De overige 80% wordt bepaald door de evolutie van de afgevlakte gezondheidsindex. (Omzendbrief 673 - BS 27 juni, p. 66.095)

Elke freelancer, zelfstandige of interimaris die zijn eigen wagen (dus niet de wagen van de zaak) gebruikt voor professionele verplaatsingen naar klanten mag een forfaitaire kilometervergoeding aanrekenen.

De overheid bepaalt elk jaar het nieuwe bedrag dat bij het begin van de zomervakantie ingaat. Op het bedrag per kilometer betaal je geen belastingen en geen sociale bijdragen.


Wie heeft recht op een kilometervergoeding?


1. Je werkt als zaakvoerder voor je vennootschap en je auto staat niet op de zaak. Je kunt voor de verplaatsingen naar klanten de kilometervergoeding aanrekenen op basis van een onkostennota. De onkostennota schrijf je uit aan je vennootschap.

2. Je bent zaakvoerder van je eenmanszaak en de auto staat op niet op de zaak. Ook dan kun je een onkostennota uitschrijven naar je eenmanszaak voor de gereden kilometers.

3. Je werkt als zaakvoerder voor je vennootschap en er is een auto op de zaak. Dan kun je geen kilometervergoeding aan jezelf omdat de auto niet van jou als natuurlijk persoon is.

4. Je bent freelance interimaris. Je kunt aan het interimkantoor vragen om je vergoeding op te splitsen in een deel voor de onkostenvergoeding en een deel als salaris. Opgelet: jij hebt een juridische werkrelatie met het interimkantoor, niet met je opdrachtgever. Je regelt je kilometervergoeding dan ook best met jouw interimkantoor.

Wie als zelfstandige werkt kan aan zijn klant elk bedrag als kilometervergoeding overeenkomen en dit via de factuur aan zijn klant verrekenen.

Zo kun je perfect overeenkomen dat de kilometervergoeding 50 cent bedraagt. Deze kilometervergoeding valt dan uiteraard niet onder de forfaitaire vergoedingen maar wordt gewoon belast.

Kilometervergoeding is er niet voor woon-werk verkeer


De kilometervergoeding kan enkel worden toegekend wanneer je als freelancer klantenbezoek doet, naar een beurs gaat, prospectie doet of bij levering van goederen.

De forfaitaire kilometervergoeding is er niet voor het gewone woon-werkverkeer. Een belangrijke nuance voor freelancers die fulltime gedurende een lange periode op kantoor van de klant werken.

   
     

Test0063

Met bedrijven praten geeft mij zoveel energie en inspiratie om mijn job nog beter te doen

An Boone is ondertussen drie jaar freelancer en vertelde ons waarom zij zo graag freelance werk doet. Wat blijkt: door met bedrijven te praten krijgt zij zoveel energie en inspiratie om haar job nog beter te do
vapz

Gratis infosessie VAPZ vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen over wat makelaars nooit vertellen

Te veel winst? Dan kan een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) jouw belastingen en sociale bijdragen flink doen dalen. Maar welke VAPZ kies je dan het beste? Want er zijn wel degelijk grote versc
autoqq

De nieuwe autofiscaliteit vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 verdwijnt het oude aftrekpercentage van 75% voor auto's en wordt die vervangen door de CO?-uitstoot-formule. De wetgeving geldt zowel voor eenmanszaken als vennootschappen. Concreet betek
telemarketeerfoto

Freelance telemarketeer zet afspraken voor vertegenwoordigers

Nieuwe klanten zoeken kan ook via de telefoon. Het grote voordeel van telefonische prospectie is dat je op een korte periode veel bedrijven kunt bereiken en je krijgt meteen feedback op je aanbod. Tegelijk kun
Melle-Idee-kids-768x512

Coworking spaces - mensen zien werken doet werken

Hoe zorg je er als freelancer voor dat je gedisciplineerd blijft werken? Door te gaan samenzitten met andere mensen die werken. Mensen zien werken is een enorm goede inspiratiebron om zelf te blijven werken
ziekte-bij-freelancers

Meer geld bij ziekte voor zelfstandige freelancers

Op 1 juli zijn de ziektevergoedingen verhoogd en is de carenzdag afgeschaft. Val je als zelfstandige langdurig ziek, dan ga je best meteen naar de dokter en verwittig je het ziekenfonds. Vergoeding tussen de
paige-cody-1153560-unsplash - kopie

Zet jezelf meer in de kijker met een interview op FreelanceNetwork

Waarom ben jij als freelancer gestart? Zou je opnieuw voor een freelance carrière kiezen? Welke tips kun jij aan andere freelancers geven? Zet jezelf in de kijker via de freelance interviews op Freelance
km-vergoeding-2019

Nieuwe kilometervergoeding vanaf 1 juli 2019

Vanaf 1 juli stijgt de kilometervergoeding voor beroepsmatig gebruik van een voertuig naar 0,3653 euro per kilometer, of met minder dan een cent per kilometer. Die vergoeding is het resultaat van een behoor

 
     1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  
Deze site gebruikt cookiesIk snap het