Hoeveel verdient een tussenbureau aan een freelancer?contentmarketingDe commissies die interimkantoren of detacheringskantoren nemen, kunnen tot 30 procent oplopen. En toch zijn freelancers doorgaans enorm blij. Want dankzij hen heeft men een freelance opdracht gekregen. Men heeft de zekerheid dat men een inkomen zal hebben gedurende een bepaalde periode.

De commissies van heel wat bureaus zijn nochtans ondoorzichtig. We kwamen zelfs bureaus tegen die geen vast percentage bovenop de vraagprijs van de freelancer nemen. Zij redeneren in de vorm van ‘zo veel mogelijk’.


Verschillende modellen.1. We vragen zo veel mogelijk en betalen wat de freelancer zelf wil. Hoe groter het verschil, hoe meer onze opbrengst.

2. Een vaste commissie per dag. Een aantal bureaus nemen onafhankelijk van het aantal gepresteerde uren 15 tot 30 euro per dag. Op maandbasis schommelt dit tarief dan tussen de 300 euro en 600 euro.

3. Een commissie bovenop het tarief: Doorgaans nemen de tussenbureaus gewoon een commissie bovenop het tarief van de freelancer. Dit kan variëren van 15% tot 30%.


250 euro commissie per maand.Buitenlandse freelance websites nemen tot 5% commissie. Dat lijkt weinig. Maar dat is nog altijd 250 euro bij een maandcontract van 5.000 euro.

En als freelancer betaal je dit elke maand opnieuw. Met andere woorden: dit is 3.000 euro op jaarbasis.


Websites met abonnementsformule.Naast de commissie neming op opdrachten zijn er ook websites zoals Freelancenetwork waar freelancers een abonnementsgeld betalen om toegang te krijgen tot de adressen van bedrijven die met een zelfstandige freelancer willen werken.

Nadelen:

1. Het is mogelijk dat zelfs als je betaalt, geen freelance opdracht krijgt toegekend omdat het bedrijf voor iemand anders kiest.

2. Je dient alles zelf te regelen gaande van contact opnemen, prijs bespreken, betaalvoorwaarden bespreken en de opdrachtgever overtuigen van al je competenties en dit zonder extra hulp. Een goede voorbereiding en duidelijk zicht op je sterke punten is daarom belangrijk.


Voordelen:

1. Als de opdrachtgever voor je kiest, heb je heel weinig betaald (max. 75 euro/jaar)

2. Je krijgt een overzicht van adressen van alle bedrijven de open staan om met freelancers te werken.

3. Je weet welke bedrijven nu iemand zoeken.

4. Je komt in contact met bedrijven die een freelancer zoeken maar binnen hun eigen vertrouwde kring niet gevonden hebben.


Freelancenetwork heeft nut.Wij willen net als jij dat het aantal freelance opdrachten enorm toeneemt zodat er elke dag meerdere opdrachten binnen jouw domein binnen komen.
We hebben daarom jouw hulp nodig.

Betalend lid worden doe je uiteraard voor jezelf maar ook omdat jij er in gelooft dat een freelance website als Freelancenetwork nuttig is.

Het is een extra aanvullend kanaal om contacten te leggen naast talrijke netwerkorganisaties (Unizo, Voka, Coworkingplaces, OpenCoffees, ….) waar je ook een lidgeld betaalt om met andere bedrijven in contact te komen.

Laten we samen investeren om in het hoofd van de bedrijven een switch te maken naar ‘inderdaad, werken met een zelfstandige, dat ik daar nog nooit aan gedacht heb’ en hen overtuigen dat freelancers rechtstreeks benaderen voordeliger is dan het inschakelen van een tussenbureau.

Je bent al betalend lid voor 1 jaar voor slechts 99 euro excl btw (of 8,25 euro/maand excl btw).

   
     

lizyautocopy

Freelancers krijgen toegang tot flexibelere leasing via Lizy

Hoe combineer je als freelancer korter lopende projecten met flexibele goedkope leasing? Lizy vond de oplossing. Het online leasing platform combineert de levering van goedkopere auto's binnen de 2 weken met co
tim-van-der-kuip-1403210-unsplash - kopie

Wat is het verschil tussen een freelancer en een zelfstandige ?

Wanneer ben je een freelancer of zelfstandige? En wat is het verschil met een zelfstandige zonder personeel (zzp)? De begrippen worden vaak door mekaar gebruikt waardoor het lijkt dat het synoniemen zijn. Maar
austin-distel-1590560-unsplash - kopie

Freelancer worden... De eerste administratieve stappen

Wie wil gaan freelancen, staat er in het begin vooral alleen voor. Een sollicitant reageert op een job en als hij wordt aangeworven, begint hij te werken. Alle papierwerk doet iemand anders voor hem: het contra
helloquence-61189-unsplash

Workshops BTW en PB

Is voor jou als zelfstandige, freelancer, of vrij beroeper de kwartaalaangifte BTW ook elke keer een gedoe met je boekhouder?Schrik je ook telkens als je factuur krijgt?En straks ook nog eens hetzelfde verhaal
opdracht-uitbesteden

Hoe zorg je er voor dat de opdrachtgever de job aan jou uitbesteedt?

Help ik krijg geen reacties op mijn mails naar klanten. Hoe zou dat komen? Het is een veel voorkomende vraag op fora van freelancers. Het probleem stelt zich ook bij sollicitanten die hun cv sturen voor een
checklistfreelance

Checklist starten als freelancer

1. Welk statuut past mij het beste en wat zijn de gevolgen van mijn keuze + administratieve formaliteiten - Welke statuten zijn er en wanneer voor welk statuut kiezen - Werken als zelfstandige in hoofdberoep
freelancevoorennadelen

Werken als freelancer: voordelen en nadelen

Wie als freelancer wil starten, begint vaak met het opstellen van een lijstje van voordelen en nadelen. Nick Denoo van FreelanceNetwork.be maakt het je makkelijk en somt er alvast enkele op. Enkele voordelen
portfoliofreelancer.jfif

Ben jij een portfolio freelancer of 1-klant freelancer

Is er een verschil tussen freelancers onderling? Ja, zo blijkt. Een van de verschillen is hoe de freelancers naar hun klanten kijken. Een portfolio freelancer bekijkt zijn business anders dan een 1-klant freela

 
     1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  
Deze site gebruikt cookiesIk snap het