Hoe anders is rekruteren via sociale media als Facebook of LinkedIn versus jobsites?1freelancenetworkGa je als bedrijf mee in de trend van rekruteren via Facebook en Twitter of hou je het toch maar bij je eigen website, een advertentie op een jobsite of in de krant?

“Sociale media zullen sowieso belangrijker worden in het aantrekken van de juiste kandidaat”, zegt Nancy Verbrugghe die al enige tijd met succes sociale media opleidingen bij o.a. Syntra geeft.

“Maar dit betekent niet dat je als bedrijf zo maar elke personeelsadvertentie op Facebook, Twitter of LinkedIn moet posten. Ook de traditionele jobsites blijven zinvol.”

HR-medewerker wordt marketeer.

HR-medewerkers vragen zich vandaag meer dan ooit af via welk kanaal ze tegen een redelijke prijs hun toekomstige werknemers kunnen bereiken.

De voordelen van jobsites en de krant blijven dat zij mensen aantrekken die vandaag open staan om van job te veranderen. Zij spreken de actieve jobzoekers aan.

Jobsites specialiseren zich vandaag ook waardoor ze nog gerichter en selectiever worden. Zo zijn er naast de algemene jobsites als VDAB (gratis) en Vacature ook tal van gespecialiseerde nichejobsites die elk hun eigen publiek aantrekken.

Voorbeelden zijn de freelance website Freelancenetwork.be (gratis) voor tijdelijk personeel en freelancers, ictjob.be voor informatici, onlysalesjob.be voor vertegenwoordigers of caretalents.be voor verpleegkundigen.

Het volstaat om op dergelijke sites een oproep te plaatsen en de sollicitanten reageren spontaan.

Is een aanwezigheid op Facebook of LinkedIn een optie?

“Bij sociale media is dit alles toch anders”, bevestigt Nancy Verbrugghe.

“Wie hoger opgeleiden via Linkedin zoekt heeft de keuze om zelf actief in de database selecties te gaan maken en mensen aan te schrijven. Als HR-medewerker is het niet altijd evident om hier dagelijks of wekelijks nog extra tijd voor vrij te maken.

Uiteraard kan je bij Linkedin betalend adverteren, maar dan moet je ook zorgen voor alle info op je website om naar door te verwijzen.

Zinvol is het wel om sollicitanten te screenen op hun LinkedIn profiel.”

Het voordeel van Facebook is dat het bereik zeer groot kan zijn gezien het groot aantal Belgen met een Facebook account.

Je kan dan als bedrijf een eigen pagina op Facebook aanmaken en likes verzamelen, maar ook hier zul je advertentiebudget nodig hebben om op te vallen bij je doelgroep.

Facebook is ook niet direct het meest geschikte kanaal voor rekrutering. Het kan je als bedrijf wel sollicitanten opleveren, maar dan werk je eerder kwantitatief dan kwalitatief”

Het advies klinkt dan ook om je communicatie op Facebook te integreren met je eigen communicatie op de HR-pagina’s van je eigen website.

Interessante links: freelance jobs binnen sociale media en freelance consultants in sociale media.

   
     

cvfreelancers

5 cv-tips om je kans op een freelance job te vergroten

Als freelancer neem je zelf de regie van je loopbaan in handen. Je reageert op freelance jobs die voor jou interessant zijn qua opdracht, periode en duur. Om jezelf te onderscheiden, ga je een cv maken waarmee
coworkingvoordelen

Wat zijn de voordelen van coworking

Bent u zelfstandig of 'freelancer' en raakt u uitgekeken op uw eigen muren met uw laptop als enige gesprekspartner? Heeft uw bedrijf een uitvalsbasis nodig om werknemers tijd te laten besparen en dichter bij hu
Test0063

Met bedrijven praten geeft mij zoveel energie en inspiratie om mijn job nog beter te doen

An Boone is ondertussen drie jaar freelancer en vertelde ons waarom zij zo graag freelance werk doet. Wat blijkt: door met bedrijven te praten krijgt zij zoveel energie en inspiratie om haar job nog beter te do
vapz

Gratis infosessie VAPZ vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen over wat makelaars nooit vertellen

Deze infosessie is tijdelijk geannuleerd. Te veel winst? Dan kan een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) jouw belastingen en sociale bijdragen flink doen dalen. Maar welke VAPZ kies je dan het
autoqq

De nieuwe autofiscaliteit vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 verdwijnt het oude aftrekpercentage van 75% voor auto's en wordt die vervangen door de CO?-uitstoot-formule. De wetgeving geldt zowel voor eenmanszaken als vennootschappen. Concreet betek
telemarketeerfoto

Freelance telemarketeer zet afspraken voor vertegenwoordigers

Nieuwe klanten zoeken kan ook via de telefoon. Het grote voordeel van telefonische prospectie is dat je op een korte periode veel bedrijven kunt bereiken en je krijgt meteen feedback op je aanbod. Tegelijk kun
Melle-Idee-kids-768x512

Coworking spaces - mensen zien werken doet werken

Hoe zorg je er als freelancer voor dat je gedisciplineerd blijft werken? Door te gaan samenzitten met andere mensen die werken. Mensen zien werken is een enorm goede inspiratiebron om zelf te blijven werken
ziekte-bij-freelancers

Meer geld bij ziekte voor zelfstandige freelancers

Op 1 juli zijn de ziektevergoedingen verhoogd en is de carenzdag afgeschaft. Val je als zelfstandige langdurig ziek, dan ga je best meteen naar de dokter en verwittig je het ziekenfonds. Vergoeding tussen de

 
     1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  
Deze site gebruikt cookiesIk snap het