Gratis infosessie VAPZ vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen over wat makelaars nooit vertellenvapzDeze infosessie is tijdelijk geannuleerd.

Te veel winst? Dan kan een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) jouw belastingen en sociale bijdragen flink doen dalen. Maar welke VAPZ kies je dan het beste? Want er zijn wel degelijk grote verschillen tussen de aanbieders op de markt.

Wie vandaag al wel een VAPZ heeft, blijkt in 1 op 2 gevallen toch niet de beste formule aangeboden gekregen. Tot die conclusie komt Life Plan, een onafhankelijk kantoor gespecialiseerd in VAPZ, zeg maar de Immotheker van de VAPZ aanbieders.

De ene VAPZ is de andere niet
Het VAPZ (het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) is een spaarformule waarbij men jaarlijks spaart en zijn opbrengst krijgt op het moment dat men op pensioen gaat. De overheid stimuleert het VAPZ door de jaarlijks gespaarde bedragen fiscaal aftrekbaar te maken van de sociale bijdragen en belastingen.

Alle aanbieders schermen met dezelfde fiscale aftrekvoorwaarden. De concurrentie speelt vaak minder in de opbrengstpercentages die geboden worden. Het venijn zit vaak in de kleine lettertjes van het contract. En die kleine lettertjes verschillen bij Axa, Acerta, Xerius, Securex, NN, P&V.

Sterker nog, zegt Paul Fornoville, het is best mogelijk dat in een bepaalde situatie de VAPZ van aanbieder x voor een persoon de beste oplossing is terwijl dit voor persoon y totaal niet het geval is.

Daarom is onze gratis infosessie VAPZ echt zo interessant
Wie al een VAPZ heeft, kan achteraf thuis nakijken of hij inderdaad wel de beste optie heeft. Wie geen zin heeft om de vergelijking zelf te doen, kan gratis bij Life Plan een vergelijking aanvragen.

Wie nog geen VAPZ heeft, weet voor eens en altijd waar hij best op let. Life Plan is immers al jaren gespecialiseerd in het vergelijken van alle aanbieders op de markt van pensioensparen en kent alle kleine lettertjes en trucs van de aanbieders.

Nutteloze clausules voor freelancers
Wist je dat er ook verschillende VAPZ formules zijn per doelgroep? Het is daarom niet altijd zeker dat je als freelancer de beste VAPZ krijgt voorgesteld. 75% van de mensen met een VAPZ heeft die gekocht omwille van de relatie met zijn aanbieder, niet omwille van de inhoud van het contract, weet Fornoville.

Wie een VAPZ afsluit met zijn bank, doet dit in de eerste plaats omwille van zijn relatie met de bank omdat men die man vertrouwt. Elke organisatie verkoopt graag zijn eigen VAPZ. Uit ervaring weet Life Plan dat deze VAPZ niet altijd de beste VAPZ voor de freelancer is. Als je aan een verkoper van BMW vraagt of BMW goede autos zijn, dan zegt die ook ja, zegt Fornoville van Life Plan. Daarom biedt Life Plan bijna alle VAPZ formules van alle aanbieders aan.

Waarop letten bij je VAPZ?
Heb je zelf een VAPZ of overweeg je er 1 in de toekomst af te sluiten, kom dan eerst eens luisteren naar de gratis infosessie van Life Plan. Pas daarna kun je goed vergelijken. Life Plan geeft je graag een kijkje achter de schermen van het VAPZ.

Wanneer: Dinsdag 24 Maart van 19u tot 20u30
Waar: Life Plan, Kuringensteenweg 172 te 3500 Hasselt
Er is gratis parking. Lifeplan zit in de gebouwen van Office House.

-> Deze infosessie is tijdelijk geannuleerd.

Inschrijven kan via: Ja ik kom op dinsdag 24 Maart naar Hasselt voor de VAPZ vergelijkingssessie

Opgelet: Kun je er niet bij zijn, dan neem je best een persoonlijke afspraak met Life Plan op 03 355 39 39. Er kunnen geen presentaties gemaild worden.


   
     

coworkingvoordelen

Wat zijn de voordelen van coworking

Bent u zelfstandig of 'freelancer' en raakt u uitgekeken op uw eigen muren met uw laptop als enige gesprekspartner? Heeft uw bedrijf een uitvalsbasis nodig om werknemers tijd te laten besparen en dichter bij hu
Test0063

Met bedrijven praten geeft mij zoveel energie en inspiratie om mijn job nog beter te doen

An Boone is ondertussen drie jaar freelancer en vertelde ons waarom zij zo graag freelance werk doet. Wat blijkt: door met bedrijven te praten krijgt zij zoveel energie en inspiratie om haar job nog beter te do
vapz

Gratis infosessie VAPZ vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen over wat makelaars nooit vertellen

Deze infosessie is tijdelijk geannuleerd. Te veel winst? Dan kan een VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) jouw belastingen en sociale bijdragen flink doen dalen. Maar welke VAPZ kies je dan het
autoqq

De nieuwe autofiscaliteit vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari 2020 verdwijnt het oude aftrekpercentage van 75% voor auto's en wordt die vervangen door de CO?-uitstoot-formule. De wetgeving geldt zowel voor eenmanszaken als vennootschappen. Concreet betek
telemarketeerfoto

Freelance telemarketeer zet afspraken voor vertegenwoordigers

Nieuwe klanten zoeken kan ook via de telefoon. Het grote voordeel van telefonische prospectie is dat je op een korte periode veel bedrijven kunt bereiken en je krijgt meteen feedback op je aanbod. Tegelijk kun
Melle-Idee-kids-768x512

Coworking spaces - mensen zien werken doet werken

Hoe zorg je er als freelancer voor dat je gedisciplineerd blijft werken? Door te gaan samenzitten met andere mensen die werken. Mensen zien werken is een enorm goede inspiratiebron om zelf te blijven werken
ziekte-bij-freelancers

Meer geld bij ziekte voor zelfstandige freelancers

Op 1 juli zijn de ziektevergoedingen verhoogd en is de carenzdag afgeschaft. Val je als zelfstandige langdurig ziek, dan ga je best meteen naar de dokter en verwittig je het ziekenfonds. Vergoeding tussen de
paige-cody-1153560-unsplash - kopie

Zet jezelf meer in de kijker met een interview op FreelanceNetwork

Waarom ben jij als freelancer gestart? Zou je opnieuw voor een freelance carrière kiezen? Welke tips kun jij aan andere freelancers geven? Zet jezelf in de kijker via de freelance interviews op Freelance

 
     1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  
Deze site gebruikt cookiesIk snap het