Medior/Senior Project Leider Telecom Infrastructuur

Categorie : projectleider

Voor een langdurige opdracht in de regio Gent zijn wij op zoek naar een Project Leider Telecom, medior of senior.  De opdracht start met een contract van 1 jaar, veelal remote werk, minstens 1 dag per week onsite


Als projectleider word je ingezet voor de opvolging en realisatie van telecom gerelateerde projecten.

Het hoofdproject bestaat uit de vernieuwing van de bestaande OT telecom netwerken (PCM, SDH, ...) naar de nieuwe standaarden. (MPLS-IP based)

 Hiervoor ga je in overleg met zowel interne diensten als externe partijen en dienstenleveranciers. Je wordt op technisch vlak bijgestaan door de experten van het telecom, infrastructuur en datacom team, directie bedrijfsvoering en hun respectievelijke dienstenleveranciers.

Je stuurt de teams aan en coördineert de verschillende partijen zodat de oplossingen volgens de afgesproken planning en budget opgeleverd worden.

 

Je voornaamste taken bestaan uit:

 - het initiëren van projecten : daartoe verzamel je de nodige informatie voor het opstellen van het project canvas ter goedkeuring door de project stuurgroep.

- Je begeleidt het project door de verschillende goedkeuringsfases.-het definiëren van de scope en de bijhorende werkpakketten.

- Je maakt een correcte inschatting van de werklast en kost op basis van input van de betrokken teams Je maakt een implementatieplan voor de realisatie van de verwachte scope.

- het verzorgen van de voortgangsbewaking en -rapportering op vlak van timing, budget en kwaliteit en rapporteren aan de stuurgroep

- het opvolgen van risico’s, acties en issues ten gevolge van het project -het organiseren en faciliteren van de nodige overleggen met alle stakeholders, zowel intern als extern en op verschillende niveaus (projectmedewerkers, teamleiders, stuurgroep)

- het bepalen van de prioriteiten in overleg met de klant/business en de experten het opmaken van teststrategieën en -planningen teneinde de kwaliteit te garanderen

 

Deze functie vereist:

- dat je vlot kan communiceren met alle stakeholders op alle niveaus

- een hoge mate van klantgerichtheid

- de bereidheid en de flexibiliteit om zich te verplaatsen volgens noodzaak naar andere vestigingen binnen Vlaanderen

- interesse in en conceptuele kennis van de gangbare telecom/datacom-technologieën en processen


Vereisten:

Het hoofdproject bestaat uit de vernieuwing van de bestaande legacy telecom netwerken (PCM, SDH, ...) naar de huidige standaarden. (MPLS-IP based). Hierdoor brengen we legacy communicatieapparatuur mee in het  netwerk 

 Hogere opleiding (Master of Bachelor) met technische/engineering achtergrond of gelijkwaardig door ervaring.

Aantoonbare ervaring in het leiden en begeleiden van projecten, minstens 3 jaar

Aantoonbare ervaring in technische omgevingen waarbinnen de projecten zich situeren. Een achtergrond / kennis van telecom / datacom is een vereiste.

Aantoonabre ervaring met terminologie, organisatie, rollen en processen van de PM methodologie (bv.Prince2, PMBok, …)

Aantoonbare ervaring met Agile /Scrum

Aantoonbare kennis en ervaring van ITIL

Taalvereiste: Nederlandstalig op Europees CEFR-niveau C2.

Info

Datum opdracht : 18-09-2023
Regio : Oost-Vlaanderen
Plaats : Merelbeke
Duur project : > 4 weken
Locatie : Deels bij klant - deels op kantoor freelancer
Status : Open

Profiel :

Contact

Voor meer info over deze job