Zelfstandige die zich met goede mensen omringt bereikt meer
Een zelfstandige die de juiste mensen weet aan te trekken bereikt op dezelfde tijd veel meer dan een zelfstandige die er voor kiest om alles zelf te blijven doen. De zelfstandige is doorgaans een krak in zijn eigen ding. Maar krijgt hij zijn eigen dienst of product ook makkelijk aan de buitenwereld verkocht? 

Kan hij een commerciële brief (mailing) schrijven, vindt hij een slogan of een beeld die zijn product makkelijker in het hoofd van zijn potentiële klanten brengt? En wat met de wettelijke, financiële en fiscale uitdagingen? Ken je die als zelfstandige allemaal voldoende en hou je de dagelijkse veranderingen nauwgezet bij?

Waarschijnlijk niet. Daarom  pleiten organisaties als Freelancenetwork.be die meer dan 3.700 zelfstandige werkers vertegenwoordigt dat een zelfstandige zich met goede mensen omringt.
 
Als zelfstandige professioneel overkomen = goede eerste indruk.

De verleiding is groot om als zelfstandige alles zelf te willen doen en dit vooral uit kostenbesparende overwegingen. 

Je zoekt een site waar je gratis naamkaartjes kunt ontwerpen of website kunt krijgen. Dat je daarna 3 dagen zoet bent om uit te vissen hoe alles werkt, wordt niet vermeld. Op school leerde men hoe een opstel te schrijven dus een commerciële mailing schrijven lukt ook nog wel. 

En voor het opstellen van een factuur googlet men het woord factuur en algemene voorwaarden en doet copy paste voor zijn eigen facturen.  Maar zijn die voorwaarden dan ook goed voor jouw eigen zaak?

Het resultaat is vaak pover en het amateurisme is zichtbaar vanaf de eerste seconde. Daar gaat die eerste goede indruk als zelfstandige om die grotere klant binnen te halen. Net zoals een traditioneel bedrijf zich omringt met competente medewerkers, omring je je als zelfstandige best met mensen op wie u kunt  terugvallen. 

Als zelfstandige  en eindverantwoordelijke sta je er immers vaak alleen voor als knopen doorgehakt moeten worden. Een professionele mening is dan een godsgeschenk. Zoek daarom naar andere zelfstandige collega’s die je aanvullen op die plekken waar je net iets tekort schiet.

Database van zelfstandige werkers.

In de database zelfstandige medewerkers van FreelanceNetwork.be, vind je per categorie een overzicht van freelancers die je binnen hun vakgebied kunnen helpen.

Je kunt deze freelancers gratis mailen. Maak er gerust gebruik van.