Werken met een freelancer. Dat ik daar zelf nog niet aan gedacht heb
Bedrijven denken vandaag doorgaans nog niet spontaan aan het inschakelen van een freelance zelfstandige voor het oplossen van hun werk problemen of werkpieken. Zo blijkt uit reacties op de HR Expo in Kortrijk.

Freelancenetwork.be was 2 dagen aanwezig op de beurs en ontmoette veel bedrijven.  Bedrijven vinden het initiatief een fantastisch idee. We hoorden vaak dat ze er zelf nog nooit aan gedacht hadden dat werken met een zelfstandige freelance medewerker ook een mogelijkheid kan zijn om personeelsproblemen op te lossen.

Op het vlak van sensibilisering naar bedrijven toe is er dan ook nog een lange weg af te leggen. De freelancers zijn er. De behoefte bij bedrijven naar flexibeler inzetbaar personeel is er ook. Nu komt het er op aan dat deze bedrijven hun weg makkelijker en sneller naar Freelancenetwork zien te vinden.

Detachering van freelancers troef.

Opmerkelijk was de grote aanwezigheid van het aantal detacheringsbureaus onder de standhouders en bezoekers. Vandaag verkiezen nog heel veel bedrijven om liever via een detacheringsbureau te werken. “Ik begrijp dat men het makkelijk kan vinden dat men met 1 geschikte kandidaat komt en dat men zelf de werving en selectie niet hoeft te doen”, zegt Michel Piedfort van Freelancnetwork. “Maar daar tegenover staat dan ook een meerprijs die men kan vermijden als men de freelancer zelf gezocht en gevonden zou hebben.

Ik raad bedrijven daarom aan om altijd zo breed mogelijk naar freelancers te zoeken en Freelancenetwork gewoon als rekruteringskanaal mee op te nemen in hun werking. Heb je met andere woorden een project dat je naar 1, 2 of 10 detacheringsbureaus toestuurt, plaats het dan ook op een gratis site als Freelancenetwork en ontdek direct of er binnen ons netwerk ook geschikte freelancers zitten.”

Detacheringsbureaus hebben niet altijd backup.

Heel wat tussenbureaus schermen met de continuïteit op projecten. Het klinkt alsof voor elke freelance medewerker er altijd een 2de backup paraat staat die direct kan invallen als de eerste freelancer weg valt.

“Ik heb al vaak gehoord dat men op dat moment zelf op zoek gaat naar een geschikte vervanging en het rekruteringsproces opnieuw opstelt. 

Als bedrijf heb je met een gratis database van freelancers ook je eigen backupsysteem. Valt er een freelancer weg, dan kun je direct een nieuw bericht naar de beschikbare freelancers sturen en zij die op dat moment geen project hebben, nemen dan beslist direct met je contact op.

Bookmark freelancersdatabase van Freelancenetwork.

Heb je als bedrijf soms behoefte aan tijdelijk personeel. Kijk dan ook in de database van Freelancenetwork alvorens je job ook naar interimkantoren of detacheringskantoren toe te sturen.

Freelancers Gezocht?

Check onze database en mail hen gratis.