Welke freelancers krijgen geen belastingverlaging van premier Charles Michel
De meeste freelancers krijgen geen belastingverlaging van Charles Michel. Zo blijkt. In het akkoord dat op 26 juli tussen de regeringspartners gesloten is, zakt de vennootschapsbelasting van 25 naar 20 procent.

Alleen freelancers die werken in een vennootschapsstructuur (bvba, commanditaire vennootschap, vof, etc) zullen daarom van de belastingverlaging kunnen genieten. Het verlaagd tarief van 20 procent zal zoals nu gekoppeld worden aan voorwaarden. Wie vandaag niet in aanmerking komt voor het verlaagd tarief van 25 procent betaalt bijna 34 procent.

Freelancers met eenmanszaak en interimarissen krijgen geen belastingsverlaging

 
Alle freelancers die werken als zaakvoerder van hun eenmanszaak zonder vennootschap vallen uit de boot. Deze freelancers worden belast in de personenbelasting waar de tarieven oplopen tot bijna 50 procent.

De freelancers die werken als interimaris (maw met interimcontracten) blijven in verhouding de meeste bijdragen betalen. Zij worden belast in de personenbelasting en betalen bovendien ook nog eens veel meer sociale bijdragen dan hun zelfstandige collega’s.