Websites zonder mobiele versie krijgen Google strafpunten
Wie nog altijd geen mobiele website heeft, riskeert om uit de Google rankings te vallen. Dat zegt freelance websitedokter Olivier Muys. 

Wie vandaag al Google Analytics gebruikt, kan makkelijk nagaan hoeveel mobiele surfers er nu al maandelijks op zijn website komen. In het tabbad mobiel krijg je een overzicht hoeveel percent van je bezoekers vandaag al via mobiel je website bezoekt.  Via het tabblad apparaten zie je ook direct via welk type toestel de surfers komen. 

In Google Analytics merk je ook direct wat surfers van je mobiele website vinden. Vergelijk het bouncepercentage (dit geeft weer hoeveel mensen je site verlaten zonder ergens geklikt te hebben) tussen tablet, desktop en mobiel. Als dit bouncepercentage bij mobiel veel hoger ligt dan bij desktop dan weet je direct dat je site voor mobiele surfers niet goed overkomt.

Hoe ziet jouw website er op een mobiele versie uit?

Muys raadt iedereen aan om eens naar zijn eigen website op zijn Iphone of Samsung te surfen. Van zodra dat je veel met je vingers aan het schuiven bent om het beeld te vergroten of te verkleinen, dan is de site voor verbetering vatbaar. Wie zelf nog geen mobiele telefoon heeft, kan dit checken op de Mobile Simulator . Je geeft hier je url in en je ziet direct het resultaat.  

Freelancers voor mobile websites.

Als bedrijf kun je kiezen om ofwel van nul te beginnen en een totaal nieuwe website te laten maken die ineens rekening houdt met de mobiele surfer. Dat is ongetwijfeld op lange termijn de beste maar ook duurste oplossing, zegt Muys. Het is vandaag echter mogelijk om een mobiele toepassing voor je website te voorzien vertrekkend van wat er vandaag is.

Zo hoeft een mobiele versie van de site echt niet veel te kosten. Gewoon omdat je waarschijnlijk op je mobiele site veel minder informatie zal zetten. Ik raad vandaag mensen aan om een freelance webdesigner hiervoor in te huren.

Laat die freelance webdesigner bij je langs komen en overloop samen je website en bespreek zo de mogelijkheden voor je eigen mobiele site.