Wat is je klein geluk als freelancer?
Wat vind jij echt een voordeel aan het freelancer zijn? Wat maakt je zo blij dat je de soms mindere kantjes direct vergeet. Voor mij is het bijvoorbeeld 's middags al warm kunnen eten of op vrijdagmiddag al boodschappen kunnen doen. Wat is het voor jou?

FreelanceNetwork.be vroeg het op het Freelancers discussieforum van Linkedin en geeft je graag een overzicht van de reacties:

Enkele reacties:

1. Zelf kunnen plannen wanneer je werkt, dat vind ik een enorm voordeel. Een ander voordeel vind ik dat je meestal zelf je werkplaats kan kiezen: zo kan ik thuis werken of even gaan wandelen om mijn gedachten op een rijtje te zetten. (Nesibe Balta, Antwerpen)

2. Voor mij is het net dat ietsje dieper kunnen graven in een onderwerp dat me echt bezighoudt. Een artikel meer kunnen lezen; een boek nog eens kunnen herlezen. En dat terwijl ik ook al eens naar de radio kan luisteren of de krant eesn kan lezen door de dag (Eric Schmitz, Brussel) 

3. Het enige dat voor de klant telt is dat waar je je voor engageert volgens de afspraak wordt opgeleverd. De rest is je eigen vrijheid en die vrijheid dat is mijn grote en kleine geluk als freelancer. (Carine Immerechts, Brussel)

4. Ik heb bewust voor Freelance gekozen! Hierbij wil ik mijn expertise in HR , Training en coaching ten volle benutten en niet meer op een halftijdse basis. Hierbij beleef ik dus pure PASSIE! Als een "klant" ondernemingen beter zouden begrijpen wat deze waarde juist is, dan zouden ze minder septisch omgaan met freelancers. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die met passie werken ook zo hun batterijen herladen! Dus in het kort, hoemeer ik werk, hoe beter mijn batterijen geladen worden, en ik mijn Energie en Passie met heel wat mensen wil en kan delen! Effe stoppen nu he! (Annick Bleyen, Antwerpen)

5. Die vrijheid, de verscheidenheid van opdrachten die je kan al dan niet opnemen op je eigen manier mensen stapjes vooruit helpen en begeesteren, je tijd zelf indelen , een fijne realtie opbouwen met je klanten , ...  teveel om op te noemen maar ben ontzettend blij de stap naar zelfstandig trainer , coach en consultant te hebben gestapt... (Veerle Devriendt, Brussel)