Wanneer kun je als bedrijf een freelancer inschakelen?
Freelance werk is uitermate geschikt voor alle projecten of jobs die een niet fulltime én geen continue karakter hebben. Eigenlijk is dit dus in veel meer gevallen dan op het eerste zicht lijkt.

Zo is een freelancer interessant voor:

1. Projecten of werk van tijdelijke aard. Bijvoorbeeld de realisatie van een project. Het organiseren van een event, het schrijven van een mailing, vertaling of het maken van een Powerpoint presentatie.

2. Werk dat regelmatig terugkomt maar slechts een paar uur per week in beslag neemt. Bijvoorbeeld het maken van afspraken voor vertegenwoordigers, het opvolgen van Adwords campagnes of het opvolgen van je sociale media strategie.  Ook de regelmatig terugkomende werkpieken op boekhouding kunnen met een freelancer opgelost worden.

3. Ook voor vervangingen bij langdurige ziektes, zwangerschappen of vakanties van personeel, kan een freelance medewerker ingeschakeld worden.

4. Vervangingen van kortlopende ziektes: is een medewerker ziek, hou dan een backup freelancer achter de hand zodat het meest dringende werk alsnog uitgevoerd kan worden

5. Zelfs voor tijdelijke werkopdrachten nav het vertrek van een personeelslid opdat de continuïteit van het werk gegarandeerd wordt, zal je als bedrijf een freelance medewerker kunnen vinden.

Waarom een beroep doen op een freelancer?

We zetten meer dan 10 voordelen van werken met freelancers op een rij. Uit ervaring blijkt dat wie een keer een freelancer gezocht en gevonden heeft, meer en meer een beroep op een freelancer begint te doen.