Vrijheid belangrijkste reden om freelancer te worden
Vrijheid is belangrijker voor geld, althans voor freelancers. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Seven Stars. Als aan freelancers expliciet gevraagd wordt naar de allerbelangrijkste reden om te gaan freelancen, noemt maar liefst 78 procent vrijheid.

Naast de vrijheid zijn meer invloed op het soort van werk, de afwisseling van het werk, geld, doorgroeimogelijkheden en meer kans op werk belangrijke factoren om als freelancer te starten. Naast vrijheid is het soort werk belangrijk. Minder belangrijk zijn afwisseling in werk en geld. Doorgroeimogelijkheden worden als minder belangrijk ervaren. 

Wat is vrijheid bij freelance werken?
Vrijheid wordt als freelancers onder andere ervaren als werken waar en wanneer je wil los van bemoeienissen of controle van een baas. Maar vrijheid is ook een job kunnen weigeren, zelf een tarief kunnen bepalen en onderhandelen,  je eigen werkritme bepalen of de vrijheid in je agenda.

Werktijd versus privé-tijd.
Bij freelance werk ziet men duidelijk dat privé-tijd belangrijker wordt. Vroeger ging men naar kantoor werken tussen 9 en 18 uur. Daarvoor en daarna bouwde men zijn eigen privé-tijd.

Vandaag ziet men dat mensen meer en meer vertrekken vanuit hun privé-tijd en daarrond de werktijd gaan invullen. Bijvoorbeeld: op woensdagnamiddag wil ik bij mijn kinderen zijn, dus zal ik die 3 uur op een ander moment wel werken.