Verkoopgesprekken freelancers verlopen moeizaam
In slechts 10 procent van de gevallen gaven freelancers aan dat hun verkoopgesprekken vlot verlopen, in de helft van de gevallen kwam de verkoop bijna toevallig en bijna 40 procent van de freelancers loopt gewoon vast in zijn verkoopgesprek.

Dat blijkt uit een rondvraag op een webinar tijdens de Week van de Freelancer. Uit deze rondvraag blijkt ook dat freelancers zich wel degelijk bewust zijn van hun zwakte, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork.be.  

Prijsdiscussie blijft moeilijk.
Uit gesprekken met freelancers blijkt telkens weer dat het contract binnenhalen moeilijk is. De juiste prijs krijgen is voor velen een belangrijk obstakel. Heel wat freelancers blijken onvoldoende getraind om hun dienst overtuigend aan een hoger tarief neer te zetten. Het gevolg is dat freelancers vaak genoegen nemen met een lagere prijs hoewel de kwaliteit van hun werk gemakkelijk een hogere prijs rechtvaardigt.

In de praktijk blijkt helaas dat slechts een minderheid van die freelancers ook acties gaat ondernemen om zijn verkoopcompetenties te verbeteren.