Van factuur in Excel of Word naar online facturatietool met CoManage
comanage online factureren


Wie zijn facturen vandaag nog in Word of Excel maakt, kan enorm veel tijd besparen met CoManage, een handige site om online facturen en offertes te maken in 1 minuut.

CoManage biedt 6 tools in 1 platform: klantenbeheer, facturen opstellen, offertes maken, projectbeheer, voorraadbeheer en kostenanalyse. Het platform maakt een definitief einde aan al je paperassen.

3 maanden gratis met Freelancenetwork

Als freelancer kun je de site 3 maanden gratis uitproberen met je promotiecode: FREELANCENETWORK De nieuwe CoManage app

De nadelen van facturen en offertes in Excel of Word

Freelancers die groeien, hebben vast al eens gevloekt wanneer ze facturen of offertes maken: elke keer de datum aanpassen, een factuurnummer verhogen, de adresgegevens en btw-nummer manueel intypen, checken of de berekeningen echt kloppen, enzovoort.  

Ook het maken van offertes is een gedoe. Je houdt alles ergens op je pc bij maar je hebt geen compleet overzicht. En een offerte goedkeuren kan tegenwoordig perfect met een digitale handtekening.

Die frustraties ervoer ook webdesigner Thomas Houben. Daarom bouwde hij voor zichzelf CoManage dat zijn problemen oploste. Toen hij zijn online facturatie- en offertetool aan andere freelancers liet zien, wilden zij het meteen ook gebruiken. Ondertussen maken al meer dan 1.500 bedrijven van zijn pakket gebruik.

Online facturen maken in 1 minuut

Online facturen maken wordt zoveel makkelijker. Zo hoef je alleen nog het btw-nummer of de klantnaam in te geven en het systeem haalt alle andere gegevens direct uit de database.

Je kunt ook je producten of diensten op voorhand intypen zodat je ze niet langer elke keer manueel hoeft in te brengen.
Met de instructievideo’s van 1 minuut, zie je hoe dat je snel offertes en facturen kunt maken. Je hoeft dus niet te zoeken op welke knop je moet klikken. 

Tegelijk is het ook enorm makkelijk dat alles netjes voor je online bewaard wordt en dat je snel het overzicht ziet. Voortaan heb je dus echt alle administratie van je bedrijf op je smartphone.  


Ook het versturen van betalingsherinneringen doe je online met CoManage

Via de site of app, kun je ook nog makkelijk instellen wanneer er betalingsherinneringen te deur uit moeten. De opvolging van openstaande facturen wordt zo heel makkelijk gemaakt.

Laad je eigen lay-out op of kies een template

Je kunt je eigen template voor facturen en offertes opladen in CoManage of één van de vooraf ingestelde templates kiezen. Daarna bewaar je offertes en facturen in pdf en stuur je ze makkelijk via mail door. Of verstuur ze rechtstreeks vanuit CoManage zelf met jouw begeleidende e-mailtekst.

Hoe start je 3 maanden gratis met CoManage?
1. Registreer hier voor een gratis proefaccount
2. Bevestig je e-mailadres, log in en ga naar het dashboard.
3. Vervolgens klik je linksonder op je initialen en druk op abonnement. 
4. Klik op couponcode en vul je code in: FREELANCENETWORK 
5. Daarna kan je de tool drie maanden gratis gebruiken.
6. Na drie maanden beslis je zelf of je de tool wilt blijven gebruiken. Geen automatische betalingen of verplichtingen.