Ook t-interim hekelt freelancers
Na Randstad hekelt nu ook t-interim freelance medewerkers. Eerder gaf Randstad al aan dat het mede door de concurrentie van freelancers was dat de hoofdzetel 165 jobs moest schrappen.

t-interim zet nu op haar website dat de facturen van freelancers niet kloppen en dat men daarom beter alle administratie via een interimbureau laat uitvoeren.

Verwarring over de term freelancers?

Maar wat zijn freelancers. "Voor mij zijn freelancers zelfstandigen die tijdelijke projecten (er komt dus ooit een einde aan het werk) uitvoeren voor 1 of meerdere bedrijven. Freelancers sturen facturen", zegt Michel Piedfort van FreelanceNetwork.be. Maar voor interimkantoren zijn freelancers eerder hoger opgeleide mensen die complexere en moeilijkere projecten uitvoeren. Het bedrijf krijgt ook een factuur, maar dan van het interimkantoor. De persoon die het werk doet, is een interimaris.

"Het zou veel handiger zijn, mocht de overheid aan de term freelance dezelfde betekenis geven als aan het woord zelfstandige. Dat voorkomt verwarring.", aldus FreelanceNetwork.be.