Kan een tussenbureau een freelancer helpen?
Tussenbureaus hebben wel degelijk zin. Het klinkt raar uit de mond van de oprichter van een freelance website als Freelancenetwork, een site die vooral rechtstreekse contacten tussen een freelancer en opdrachtgever promoot.

Toch hoeft het niet zo raar te zijn. Grote bedrijven willen met andere grote jongens samenwerken en daar veel voor betalen. Coca Cola zal eerder voor een duurder reclamebureau met naam kiezen dan voor een onbekende individuele freelancer ook al heeft die minstens even briljante ideeën. De middelgrote bedrijven werken dan weer met andere middelgrote bedrijven. Zij willen vaak de hogere vergoedingen van de topbedrijven niet betalen. Schakelt u als KMO het grootste, duurste en meest bekende reclamebureau van België in? Waarschijnlijk niet. Laat BNP Parisbas Fortis dat maar doen. Waarschijnlijk betaalt BNP Paribas Fortis 150 euro per uur maar dat vinden zij waarschijnlijk niet erg.

Als individuele freelancer die vaker voor KMO’s werkt, kan het daarom ook interessant zijn dat de grotere detacheringsbureaus jou kennen. Zij hebben immers toegang tot opdrachten bij grote bedrijven en multinationals waar de freelancer op zich vaak niet eens voorbij de receptie geraakt. Of wil je rechtstreeks werken voor Carrefour die zijn facturen betaalt op 180 dagen einde maand? Welke freelancer wil er zo lang op zijn geld wachten?

Een andere reden waarom grote bedrijven een tussenbureau inschakelen is dat ze gewoon een plug and play freelancer willen. Een KMO die een freelance job op een site als Freelancenetwork.be plaatst, gaat eerst prijsoffertes bekijken, freelancers bellen en interviewen en daarna een beslissing nemen. Een groter bedrijf of multinational heeft daar doorgaans geen tijd laat staan goesting voor. Eigenlijk zijn de 2 segmenten dus complementair. Ik ben er echter van overtuigd dat het belang van die KMO’s die meer en meer een beroep op een freelancer zullen doen in de volgende jaren enorm zal toenemen. Freelance werk boomt in Amerika, in Duitsland en Nederland. 

Plaats gratis uw freelance job en krijg vandaag nog reacties.

Bedrijven kunnen freelancers gratis contacteren en hun freelance job plaatsen via  Opdracht plaatsen van Freelancenetwork.be