Je voelt direct of het met een freelancer klikt
Je voelt direct of het met een freelancer klikt Carla zocht een paar maanden geleden een freelance ghostwriter die haar kon helpen met het schrijven van een boek over vitaliteit en gezondheid en zette een freelance opdracht op Freelancenetwork.

“Het viel mij op dat ik nog dezelfde dag al een aantal reacties kreeg”, zegt Carla Van Dyck van Enjoy Vitality. “Op basis van de e-mails die we kregen, was het eigenlijk totaal niet moeilijk om een eerste selectie te maken. We kregen ook wel wat mails in de genre van ‘dat kan ik perfect voor u doen’ of ‘dit lijkt me een leuke uitdaging’ zonder extra informatie.

Deze mensen hebben we niet uitgenodigd omdat hun reactie ons minder aansprak. 
Eigenlijk wil je van in het begin toch meer informatie krijgen over de ervaring van de freelancer.

Persoonlijke klik met freelance copywriter enorm belangrijk.

Met de freelancer die we uiteindelijk ook gekozen hadden, klikte het meteen. Zelfs al via de e-mail bijna. Ik had haar reactie ook aan mijn collega getoond en zij was ook direct enthousiast.

Toen we de copywriter-ghostwriter ontmoetten, waren wij en zij direct zo enthousiast dat we snel begonnen zijn. Zij voelde mij direct goed aan en wist precies welke vragen te stellen zodat ik alles gestructureerd kon vertellen. Alle ideeën voor het boek zitten in mijn hoofd maar om dat alles te verwoorden, daar had ik wat extra hulp voor nodig. Vandaag zijn we volop aan het boek bezig en we hopen het na de zomer klaar te hebben.


Waarom kies je wel of niet voor die ene freelancer?

Goh, ik ben er van overtuigd dat ook andere freelancers mij geholpen zouden kunnen hebben. Uiteindelijk ga je toch af op het gevoel dat je bij iemand krijgt. Bij Annelies klopte het plaatje direct: zij had al eens een boek geschreven, zij is zelf enorm begaan met gezondheid en vitaliteit waardoor zij al van in het begin de juiste vragen wist te stellen.