HR medewerkers voelen zich niet bedreigd door een freelancer wel door een interimaris
HR-medewerkers die tijdelijk afwezig zijn omwille van bevallingsrust, ziekte of langdurige vakantie voelen zich niet bedreigd als ze vervangen worden door een freelancer maar wel door een interimaris. 

Dat zegt Miek Gambart, freelance HR consultant van HR Matters.

Slechts tijdelijke hulp.

“Van zodra HR-medewerkers die ik vervang, begrijpen dat ik hen alleen maar kom vervangen en dat ik niet uit ben op hun job, vallen er heel wat barrières weg”, verklaart ze.

Dat is belangrijk want als tijdelijke freelance HR medewerker is het essentieel dat je over alle informatie kunt beschikken die nodig is om de job goed uit te voeren.
Als er barrières blijven, kan het gebeuren dat HR-medewerkers toch dingen achterhouden die voor de vervanger belangrijk zijn.

Het geeft aan de HR-medewerker een enorm rustgevend gevoel als zij weet dat als zij later terugkomt, zij gewoon de draad weer binnen haar job kan oppikken. Zelfs al zou het bedrijf vragen om haar job over te nemen, zou de freelancer het niet doen. 

Opnieuw gaan werken, fulltime en dit 365 dagen per jaar en met een bediendecontract zit niet in de filosofie van de freelancer. De freelancer wil vooral voor meerdere bedrijven werken en zo zijn expertise verder verfijnen.
 
Overdracht zonder opleiding.

“Een ander belangrijk ander voordeel van de freelancer is dat een overdracht geen opleiding inhoudt. Als freelancer HR medewerker ken je de job op zich wel.De meeste van mijn klanten hebben doorgaans ook niet echt de tijd om een opleiding te voorzien”, gaat Miek Gambart verder.
 
Flexibiliteit.

Tenslotte ervaart ze ook de flexibiliteit als enorm voordeel. Bedrijven kunnen op een freelance HR medewerker doorgaans ook een beroep doen op 1 of 2 dagen per week. Hetgeen met een interimaris toch vaak moeilijker te verkrijgen is.

Freelance HRM medewerkers zoeken:

Bij Freelancenetwork.be kun je makkelijk en snel met een freelance HRM medewerker in contact komen.