Hoe lichaamstaal en voorkomen, onze professionele indruk maakt of kraakt!
Ons voorkomen, kleding en lichaamstaal bepalen hoe we overkomen.  Onze 1ste indruk wordt gevormd binnen 10seconden en wordt meer bepaald door kleding, verzorgd voorkomen en lichaams dan door de boodschap die we brengen.   

Door hier op de juiste manier op in te spelen, kan je betrouwbaarder, krachtiger en zelf zekerder overkomen.  Redenen genoeg om hier voldoende aandacht aan te schenken, om nieuwe klanten en opdrachten binnen te halen.  
Laat jezelf ondersteunen door je kleding, zodat jij datgene uitstraalt waarvoor je staat en hoe je wilt overkomen.  

Kleding is meer dan enkel een noodzaak.  Leer de juiste kleuren en snit  te dragen, afgestemd op jouw gelaat, figuur, job en persoonlijkheid.  Zo word je niet enkel de mooiste versie van jezelf, maar vooral ook de juiste versie.  

Meer dan eens krijg ik positieve reacties van klanten, na hun kledingadvies, dat ze meer bereikt hebben in hun job, sinds ze op de correcte manier gekleed zijn.  De ideale match tussen je job en persoonlijkheid gaan je beslist meer succes opleveren.  Durf hier dan ook gebruik van te maken.

Tips voor een professionele look:

- Vermijd drukke prints en kleurencombinaties:  Sobere combinaties geven een zakelijke indruk.  "Less is more!"  Draag max 2 verschillende kleuren om het geheel sober te houden.

- Verzorgd schoeisel:  Draag verzorgde, gepoetste schoenen.  Het belang hiervan wordt vaak onderschat.  

- Regel van 3: Ga voor 3 bij elkaar passende kledingstukken.  Dit geeft een professionele harmonie.  Bij de heren betekent dit een broek, met bijpassend hemd en blazer.  voor de dames een rok of broek, met bijpassende blouse en vestje of blazer.  

- Kies de juiste pasvorm:  Wees je bewust van je maten en lichaamsvorm.  Te strakke kleding benadrukt onze lichaamsvormen en is niet altijd even flatterend.  Oversized kleding daarentegen oogt slordig en doet ons minder zelfzeker ogen.  

- Kies natuurlijke stoffen zoals wol, katoen en zijde en vermijd te veel kunstmatige stoffen zoals polyester en lycra.  Deze stoffen zien er minder klassevol uit en doen ons minder professioneel overkomen.  

Dit betekent niet dat je enkel voor veilige, saaie broek- of mantelpakken dient te gaan.  Durf een persoonlijke toets aan te brengen zoals een hemdje in een felle kleur.  Dit duidt op creativiteit en zelfzekerheid waardoor je jezelf gaat onderscheiden van de grijze massa, zonder te trendy of onprofessioneel te ogen.  

Heb je moeite om de juiste combinaties te maken of weet je niet hoe je je persoonlijkheid in je kleding kan benadrukken én toch professioneel overkomen?  Dan kan stijl- en imago-analyse jou de oplossing bieden.  

Meer info kan je terugvinden via http://www.outside-in.be