Het video kanaal voor freelancers op Youtube. Maak je eigen video en zet die online
Op Youtube is het aantal kwalitatief goede video’s van freelancers vandaag nog beperkt. Toch biedt het een prima mogelijkheid om je diensten met woord, geluid en bewegend beeld onder de aandacht te brengen.

We willen je daarom ook oproepen om tijdens deze wat kalmere periode eens een eigen spotje te maken. Probeer het gewoon een keertje uit. Wij verspreiden je filmpje gratis via Youtube en maken er promotie voor.

Waarom starten met online video over freelance werk?

1. Vandaag wordt een goede inschakeling van meerdere kanalen (eigen website, Google, Google Plus, Facebook, Linkedin, Twitter, Youtube, …) belangrijker.

2. Youtube is vandaag nog altijd na Google de meest gebruikte zoekrobot. Ook al wordt die vandaag vooral gebruikt voor muziek, toch zie je aan de downloads van freelance filmpjes dat er toch een potentieel voor is.

3. Je zal sowieso op termijn een filmpje willen laten maken. Daarom is het goed om eerst even rond te kijken: wat vind jij leuk, welke filmpjes zijn er zo al, wie belooft wat om dan voor jezelf te besluiten hoe jouw filmpje er uit kan zien. Het is als het ware een mooie inspiratiebron.

4. Het is tegelijk een leerproces. Als video voor jou (net als voor mij) nieuw is, zal je ongetwijfeld vandaag andere accenten leggen dan binnen 3 tot 6 maanden als blijkt dat je hierin meer ervaring hebt opgedaan.

5. Je kunt direct aan andere freelancers feedback vragen. Mensen schrijven hun commentaar gewoon onder je spotje. Dit kan heel waardevolle informatie opleveren.

Ga aan de slag met je eigen ingebouwde webcam of neem je filmpje direct op via Youtube.

Check eens even je laptop, computer of mobieltje. Je kunt ongetwijfeld korte filmpjes maken die voor een eerste test goed genoeg zijn. Typ via je verkenner even ‘webcam’ in en je ziet direct of je computer een programmaatje heeft. Google Plus en Youtube zelf geven jou ook de mogelijkheid om direct een kort filmpje op te nemen.

Stel jezelf kort en krachtig voor gedurende 20 tot 40 seconden. Vloek niet als de eerste opnames met horten en stoten verlopen. Gebruik gewoon de wisknop en begin opnieuw tot je tevreden bent van het resultaat. Jezelf zien op beeld kan confronterender zijn dan op foto (je haar ligt daar ook nooit goed). Trek dit even niet aan. 

Zo verspreid je je promofilmpje via Youtube.

1. Maak een account aan op Youtube. Je kunt daarna je filmpje gratis opladen.
2. Verwittig ons zodat wij je filmpje kunnen bekijken en toevoegen aan ons kanaal zodat het ook mee gepromoot kan worden naar andere freelancers of bedrijven.
3. Abonneer je op het Freelancenetwork kanaal zodat je op de hoogte blijft als er andere filmpjes over freelance werk of van andere freelancers binnenkomen.

Uiteraard kun je Freelancenetwork ook volgen zonder filmpje. Abonneer je op ons kanaal en blijf op de hoogte.