Freelancers krijgen toegang tot flexibelere leasing via Lizy
Hoe combineer je als freelancer korter lopende projecten met flexibele goedkope leasing? Lizy vond de oplossing. Het online leasing platform combineert de levering van goedkopere auto's binnen de 2 weken met contracten vanaf 12 maanden. We leggen Sam Heymans, oprichter van Lizy, even op de rooster.

Freelancers met kortlopende contracten
"Voor freelancers is het niet evident als zij een opdracht voor 12 maanden krijgen en dan bij een leasemaatschappij direct een contract voor 48 maanden moeten nemen. Bij Lizy kan men wel de leasing afstemmen op de duur van de freelance opdracht. Als je project na bvb. 6 maanden stopt dan lever je de auto gewoon terug in of wissel je hem voor een andere. Bij traditionele maatschappijen blijf je aan dat leasingcontract van 4 jaar vastzitten."
 
Van thuiswerk naar werken bij de klant. Maar je hebt nog geen auto?
"Ook voor wie  snel een auto nodig heeft omdat hij als freelancer overstapt van thuiswerk naar werken bij de klant op kantoor, krijgt via Lizy een auto geleverd op 2 weken.
 
Hierdoor hoeft jouw klant dus niet op je te wachten omdat je zonder vervoer zit of hoef je geen auto te huren, wat vaak een dure grap kan worden."
 
Hoe komt het dat Lizy de wagen binnen 2 weken kan leveren?
"Die snelle levering kan omdat we alle auto's op onze website op voorraad hebben. De auto hoeft dus niet meer in productie te gaan en at scheelt enorm.
 
Bieden jullie ook contracten van minder dan een jaar aan?
"Om nog beter in te spelen op de noden van freelancers en ondernemers willen we binnenkort leasingformules vanaf 3 maanden op de markt brengen. Tegelijk maken die kortlopende contracten switchen tussen verschillende auto's makkelijker. Wie zijn contract na 3 maanden verlengd ziet naar een 12 maanden contract, kan eenvoudig naar een grotere wagen overstappen.
 
Het omgekeerde kan dan ook: had je eerst een duurdere wagen en je valt terug op kortere projecten, dan schakel je gewoon over op een goedkoper model."
 
Maar dit maakt het leasen van een wagen wel duurder?
"Wie de website van Lizy bekijkt, ziet al een Skoda vanaf 215 euro per maand. Daar zitten alle kosten in. Denk aan de aanschafprijs, verzekeringen, winter- en zomerbanden, onderhoud, pechverhelping, etc. Enkel de brandstof en boetes zijn nog apart te betalen. De prijzen zijn veel lager omdat we geen gloednieuwe maar stock auto's aanbieden. Dat zijn auto's met maximum 30.000 kilometer op de teller, maar je vindt er evengoed auto's met amper 9.000 gereden kilometers. Elke wagen wordt ook op meer dan 100 punten gecontroleerd en indien nodig hersteld alvorens we leveren."
 
Lizy biedt vandaag auto's van D'Ieteren aan. Een VW Golf heb je al vanaf 286 euro per maand en een Audi A1 vanaf 351 euro per maand.
 
Hebben jullie ook een showroom?
 "Neen, bij ons verloopt alles via de website. Dat was een bewust keuze, want zo kunnen we de prijs laag houden. Wel hebben we ervoor gezorgd dat je de wagen heel gedetailleerd kan bekijken, van binnen en buiten. Eens je je wagen hebt gekozen, kan je een vrijblijvende offerte aanvragen die onmiddelijk via email wordt opgestuurd.  Wanneer je dan het definitieve contract ondertekend hebt, leveren we de wagen binnen de 2 weken, met een boeket bloemen inclusief!"

Meer info: www.lizy.be