Freelancer verdient 52 euro per uur
De freelancer verdient gemiddeld 52 euro per uur. Dat blijkt uit een analyse van de uurtarieven van freelancers die ingegeven zijn op Freelancenetwork.be door 2.272 freelancers.

De 52 euro per uur is gebaseerd voor niet-permanente opdrachten. Je schakelt maw de freelancer op onregelmatige basis in. Het is doorgaans niet zo dat freelancers die men een maand fulltime engageert 8.320 euro (52 euro maal 160 uur) factureren. Het maandtarief hangt dan weer af van de gretigheid waarmee de freelancer het project wil doen, de commerciele vaardigheden van de freelancer en de onderhandelingscompetenties van de opdrachtgever.

De 52 euro per uur is bovendien een gemiddelde. Bij de freelance tarieven zijn er ook grote verschillen op het vlak van de functies. Zo verdient een freelance telemarketeer met gemiddeld 24 euro per uur beduidend minder dan een websiteprogrammeur van 45 euro per uur of een interimmanager met 86 euro per uur.

Freelancers in Brussel verdienen meer.
Freelancers uit de Brusselse regio kunnen met 58 euro gemiddeld per uur 10 procent meer vragen. Freelancers uit West-Vlaanderen verdienen gemiddeld 48 euro per uur. Freelancers uit Antwerpen vragen 53 euro per uur, die van Leuven en Oost-Vlaanderen 51 euro.

Uurtarieven freelancers per functie minima, maxima en gemiddelde uurtarieven.

Op freelance tarieven krijg je een overzicht van de laagste, gemiddelde en hoogste uurtarieven voor freelancers die ingegeven werden op Freelancenetwork.