Freelance werk wordt hip
Deze week verschenen er 2 interessante artikels over freelance werk in Nederland. Telkens was de conclusie hetzelfde: freelance werk wordt hip.

Zo zien volgens YoungCapital jonge professionals freelance werk echt wel zitten. Dat blijkt uit hun onderzoek bij bijna 600 jongeren die op de arbeidsmarkt komen. 55 procent wil graag freelance werk doen. Van deze groep is 75 procent jonger dan dertig jaar. Vooral de nieuwe generatie kiest dus graag voor een freelance bestaan. 

Afwisseling en vrijheid.

Voor 20 procent van de respondenten zijn afwisselend werk en veel vrijheid de belangrijkste beweegredenen om freelancer te worden. Bovendien ziet 14 procent freelance werk als aantrekkelijke carrièrestap voor in de nabije toekomst.
 
Ruim eenvijfde (22 procent) ziet een carrière als freelancer niet zitten: zij gaan toch liever voor een fulltime baan in loondienst. 13 procent van de respondenten noemt daarnaast de onzekerheid, die het werk als freelancer met zich meebrengt, te stressvol.

Freelancers krijgen meer werk.

Ook Tentoo kwam met veelbelovend nieuws naar buiten. Freelancers krijgen meer opdrachten. Volgens Tentoo, dat de grootste payroller in Nederland is, steeg de omzet van freelancers met zo'n 7,5 procent. 

De omzet stijgt doordat freelancers meer en langere opdrachten krijgen, zegt Tentoo. Dat is wel per freelancer, niet doordat er bijvoorbeeld meer freelancers gekomen zijn. Volgens Tentoo is dit een voorbode van goed nieuws voor de hele arbeidsmarkt.