Freelance websites: ook voor kleine of korte opdrachten
De voordelen van werken met freelancers kennen veel bedrijven van de IT, reclame of evenementensector al.  Maar dat er ook tal van voordelen aan werken met freelancers zijn voor kleinere opdrachten, wordt vaak over het hoofd gezien. Projecten of taken die een specifieke kennis vragen of die regelmatig terug komen en niemand anders in het bedrijf kan of wil doen.

Maar ook een wekelijks terugkerende opdracht van 8 uur kan ook een kleine opdracht zijn. Zo beantwoord ik elke dag de binnenkomende e-mails voor een bedrijf. Dit is ongeveer een half uur tot een uur werk. Een collega freelancer van me, zet al bijna 2 jaar afspraken voor een bedrijf. De klant bestelt wekelijks bij haar 13 beluren. De ene keer is dit thuiswerk, de andere keer belt ze gewoon op kantoor van de klant.

Freelancenetwork.be had bijna 1.000 freelance jobs in haar eerste jaar.
Freelancenetwork.be, een van de jongste freelance websites op de Belgische markt, slaagde er in op 1 jaar tijd bijna 1.000 freelance opdrachten op de site te groeperen. Na 2 jaar waren er al meer dan 3.000 freelance opdrachten en meer dan 8.500 freelancers in de database.

Dat die opdrachten op alle afdelingen van het bedrijf zich kunnen bevinden en ook van zeer korte duur kunnen zijn, blijkt uit onderstaande voorbeelden. De plaats waar de opdrachten uitgevoerd worden is ook een mix van werken op kantoor van de freelancer, volledig werken bij de klant op kantoor tot een combinatie van beide.

Denk freelance.
Het moge duidelijk zijn dat freelance opdrachten niet altijd de opdrachten van meer dan 3 maanden hoeven te zijn. Het is ook duidelijk zijn dat het hierbij niet uitmaakt welke discipline de freelancer heeft of welke discipline u als bedrijf nodig heeft.

Onthou voor jezelf dat je voor een aantal zaken makkelijk een freelancer kunt inschakelen. Een website als FreelanceNetwork helpt je er graag mee.