Freelance thuiswerk verschil tussen mannen en vrouwen.
Mannen kijken doorgaans anders tegenover freelance thuiswerk aan dan vrouwen. Daar waar heel wat vrouwen verknocht zijn aan het idee van anders werken via thuiswerk zien mannen het freelance werk eerder als een opstart naar meer. Dat blijkt uit interviews met freelancers tijdens de Open Coffee van Antwerpen.

Het gevolg is dat mannen en vrouwen anders met thuiswerk omgaan en andere prioriteiten leggen eens ze met thuiswerk bezig zijn. De verschillende mentaliteit verklaart ook waarom je minder vrouwen ontmoet op netwerkevenementen eens zij voldoende klanten hebben.


Mannen willen personeel.

Mochten mannen in hun opzet slagen dan willen zij op termijn hun thuiswerk ombouwen naar werken op kantoor en zien zij zichzelf daar als baas. Op dat moment zijn zij geen thuiswerkers en geen freelancers meer maar een traditioneel bedrijf.

Als hun thuiswerk groeit, gaan zij makkelijker een persoonlijke assistent aanwerven die de administratie doet zodat zij zich kunnen focussen op hun kernbezigheden.

Vrouwen hebben minder groeiplannen.

Vrouwen zien thuiswerk eerder als een manier van inkomen te verwerven in combinatie met hun gezin. Zij zien vooral de voordelen van een betere werk-prive balans. Dankzij hun freelance thuiswerk kunnen zij vooral zelf bepalen wanneer en hoe ze werken. Ook zij hebben een inkomensdoel voor ogen maar zullen veel sneller werktijd gaan inruilen voor vrije tijd.

Als zij met andere woorden hun beoogde salaris makkelijk kunnen behalen, dan zullen zij rapper minder gaan werken in plaats van te streven naar meer salaris. 
Vrouwen hebben meestal minder groei-ambities.  Het uitbouwen van een bedrijf met personeel is meestal niet het beginplan. 
 
De nadruk ligt bij hen vooral op anders werken en dit in functie van hun eigen behoefte. Bij mannen hoor je vaker dat eens de trein aan het rijden is, je moeilijk terug kan. Minder werken is voor hen dan vaker geen optie.

Zelfstandige worden vaak enige optie bij thuiswerk.

Bij thuiswerk is Zelfstandige worden bijna de enige optie. Omdat bedrijven moeilijker werktijden kunnen controleren, verkiezen zij vaak om op voorhand te weten hoeveel het werk zal kosten. Zij verkiezen maw een projectprijs boven een uurtarief.

Omdat de meeste thuiswerkers bovendien voor meerdere bedrijven werken, is factureren de enige oplossing. Het zelfstandige statuut sluit dan het beste aan bij hun situatie.