Freelance Opdrachten consulteren: de meest gestelde vragen
Is freelance opdrachten zoeken via een website nieuw voor jou? We zetten de meeste gestelde vragen over FreelanceNetwork voor je op een rij.

1.Waarom betalen om adressen te zien? Wat is de toegevoegde waarde van een freelance website?
a) Dankzij je bijdrage kan deze freelance network website blijven draaien. Dit wil zeggen, kunnen de kosten voor het onderhoud betaald worden en kunnen we quasi constant reclame maken, freelance opdrachten bij bedrijven zoeken en het freelance idee promoten.

b) Wij zijn als het ware je extra verkoper die freelance opportuniteiten spot en controleert. Inderdaad, we bellen bedrijven na het ingeven van een opdracht en verifiëren de aard en de echtheid van het freelance werk.

c) Je krijgt dankzij dit platform een idee van welke bedrijven open staan om freelance werk uit te besteden.

d) Je freelance profiel is toegankelijk voor bedrijven zodat ze je spontaan én gratis kunnen contacteren.

2.Vervalt mijn abonnement voor het consulteren van freelance opdrachten automatisch?
De tijd vliegt voorbij. Een abonnement voor 6 maanden of een jaar is zo om. Om te vermijden dat je freelance opdrachten mist, lopen abonnementen gewoon door tenzij je uiterlijk 1 maand voor de vervaldatum opzegt.

3.Vanaf wanneer krijg ik toegang tot de freelance adressen?
Van zodra je betaling geregistreerd is, gaat je account die toegang geeft tot de adressen van bedrijven die freelance jobs aanbieden open. Doorgaans duurt dit 1 tot 3 dagen.

4.Krijg ik een factuur?
Je krijgt na ontvangst van betaling een factuur toegestuurd. Hierop staat ook de einddatum van je abonnement voor het consulteren van de adressen van de freelance opdrachten vermeldt.

5.Kan ik een gratis test doen?
Met je gratis account, kun je de site opvolgen en je een idee vormen van het type freelance opdrachten. Hou er rekening mee dat dagelijks bedrijven de site ontdekken en dat freelance opdrachten snel geplaatst (en ingevuld) kunnen zijn. Bedrijven kunnen je ook gratis contacteren als je een freelance profiel opmaakt.

6.Kan ik gratis op de freelance website? Als ik iets vind, betaal ik liever een commissie
Als freelance website bieden we deze mogelijkheid niet aan. We hebben niet gekozen voor een detacheringsmodel of een commissiemodel. Het grote voordeel van deze freelance website is dat je rechtstreeks met de opdrachtgever onderhandelt en dat er geen extra tussenpersoon is die commissie is.

Bovendien hebben we gekozen dat vele mensen een kleine bijdrage betalen om de site zo toegankelijk mogelijk te maken.

7.Geld vragen om adressen te consulteren, is dat wel wettelijk?
Ja. Alle freelance websites in België, Europa en Amerika bieden een betalende versie aan voor het consulteren van adressen. Dit is volledig conform de wetgeving.

8.Wat als een bedrijf niet correct is of de aangeboden freelance opdracht al ingenomen is?
Informeer ons als blijkt dat bedrijven je als freelancer niet correct behandelen. Is een freelance opdracht ingenomen en heeft een bedrijf ze nog niet van de site verwijderd, dan kunnen wij dit wel doen.

Hou er rekening mee dat opdrachten soms snel ingevuld kunnen zijn. Reageer daarom liefst binnen de 24 uur op opdrachten.

9.Hoe lang blijven freelance opdrachten op de site staan?
Bedrijven krijgen na 30 dagen nadat ze een freelance opdracht ingegeven hebben een e-mail. Hierin kunnen ze op 2 linken klikken. De ene om een freelance oproep te herbevestigen. Een 2de om een freelance oproep af te sluiten. 

Bedrijven die niet op deze e-mail reageren, worden na verloop van tijd telefonisch gecontacteerd of de oproepen worden automatisch verwijderd.

10.Hoeveel betalen bedrijven om freelance oproepen te plaatsen?
Het plaatsen van freelance opdrachten is gratis. Iedereen met een ondernemingsnummer kan freelance jobs op de site inbrengen. We behouden ons wel het recht om freelance opdrachten te weigeren.

11.Hoeveel mag ik voor een freelance opdracht vragen?
 Je bepaalt je freelance tarief zelf rekening houdend met de aard van het freelance werk, je ervaring, de moeilijkheidsgraad, de deadline, je eigen kosten en gewenst uurloon. Uurtarieven kunnen van freelancer tot freelancer sterk verschillen. Bedrijven zullen doorgaans niet altijd voor de goedkoopste of duurste freelancer kiezen.

 Heb je geen flauw idee wat je tarief voor het uitvoeren van een freelance opdracht kan zijn, informeer je dan grondig alvorens een prijsvoorstel naar de opdrachtgever toe te sturen.

 Probeer niet de goedkoopste freelancer te zijn. Er zal altijd iemand zijn, die goedkoper werkt dan jij. Maak aan je opdrachtgever duidelijk waarom je dit freelance tarief hanteert. Welke diensten zijn wel en niet inbegrepen en maak je potentiële klant duidelijk welke factoren het tarief bepalen.