Een op acht freelancers overwoog in afgelopen jaar om te stoppen
Bijna 12 procent van de freelancers heeft dit jaar al overwogen om zijn acitviteiten als freelancers stop te zetten. Dat blijkt uit een quick poll van Unizo tijdens een van de online webinars tijdens de Week van de Freelancer.

Op de vraag wie in het afgelopen jaar als freelancer wilde stoppen, antwoordde 12 procent positief, 88 procent heeft niet aan opgeven gedacht.

88 procent wil freelancer blijven.
"Ik onthou vooral dat 88 procent van de deelnemers aan het seminarie wel freelancer willen blijven en dit ondanks de crisis", zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork.

Bij een minder moment denkt iedereen wel eens terug aan de tijd dat het makkelijker kon zijn door gewoon naar je werk te rijden en jaar in jaar uit voor hetzelfde bedrijf te werken. Maar uiteindelijk willen de meeste freelancers uiteindelijk toch gewoon hun ding blijven doen.

Momenten waarop freelancers aan afhaken denken zijn periodes waarin ze minder zicht op opdrachten hebben of tussen 2 opdrachten in zitten. Maar dit kan altijd snel veranderen: een freelancer kan vandaag niets hebben en morgen zich hebben op een leuke opdracht omdat zij die via hun netwerk of via een freelance jobsite hebben gevonden. Het idee om te stoppen is dan weer direct voor een tijdje van de baan.