7 redenen waarom freelance werk in de lift zit
Waarom blijven bedrijven eens ze met een freelancer gewerkt hebben voor freelancers kiezen? Omdat werken met freelancers zoveel flexibeler is, zegt Nick Denoo van Freelancenetwork.be

Een freelancer... dat ik daar nog nooit eerder aan dacht
Werken met een freelancer, dat ik daar nog nooit aan gedacht heb. Het is een uitspraak die een zelfstandige bedrijfsleider tegen me zei toen ik op de beurs in Kortrijk stond, gaat Denoo verder.

Wie met een freelancer werkt, krijgt de flexibiliteit van een interimaris, de ervaring van een vakman en de inzet van een zelfstandige.

7 redenen voor het groeiend succes van freelance werk.
1.Je weet als bedrijf op voorhand hoeveel je aan de freelancer betaalt. Er zijn geen extra kosten van personeelsverzekeringen, 13de maand, ziektegeld of vakantiegeld. 

2.Je schakelt de freelancer alleen in op die momenten als je hem nodig hebt. Deze flexibiliteit is enorm handig als je als bedrijf met (tijdelijke) werkpieken zit en mensen snel (liefst vandaag nog) ingezet moeten kunnen worden. Zelfs voor een halve dag per week gedurende een bepaalde periode, kun je een freelancer inschakelen. Via een interimkantoor is het heel wat moeilijker om iemand te vinden die bereid is om een halve dag bij je te komen werken.

3. Geen opzegperiode: als het werk klaar is, stopt het contract. Je hoeft geen rekening te houden met een opzegperiode of opzegvergoeding.

4. Een factuur. De freelancer stuurt je een factuur voor zijn prestaties. Je hoeft geen schema's van sociaal secretariaten in te vullen of berekeningen door te geven. 

5.Snel beschikbaar. Net voor kleinere projecten van een niet-continue duur zijn heel wat freelancers snel inzetbaar zodat je als bedrijf geen weken of maanden hoeft te wachten. 

6.Door de komst van freelance websites als Freelancenetwork.be kun je als bedrijf direct met freelancers in contact komen zonder commissie aan een tussenpersoon te betalen. 

7. Groeiend aantal freelancers. Vandaag zijn er meer dan 150.000 freelancers op de markt. Starten als zelfstandige freelancer is hip. Werken als freelancer biedt ook voor de freelancer zelf heel wat voordelen. Vandaar dat de keuze uit freelancers de laatste jaren enorm toegenomen is.