Bijna 60% van de bedrijven doet al eens een beroep op freelancers
Freelance werk raakt meer ingeburgerd. Volgens Freelancenetwork.be doet vandaag al 30% van de bedrijven regelmatig een beroep op een freelance medewerker en bijna 30% doet het af en toe.

41% van de bedrijven heeft nog nooit een freelancer ingeschakeld. De site contacteerde voor het onderzoek 1.300 bedrijven. Freelancenetwork.be is de site waar bedrijven gratis hun tijdelijke en freelance opdrachten op kunnen plaatsen. De beschikbare freelancers nemen vervolgens rechtstreeks met de bedrijven contact op.

Men kan een freelance opdracht gratis plaatsen. Via de website maakt u makkelijk en snel een selectie in de database van freelancers op functie en regio. Het is daarna kinderspel om de kandidaten een e-mail toe te sturen.

Alle afdelingen zetten wel eens een freelancer in.

1. Freelancers worden zowel ingeschakeld op marketingafdelingen voor hulp bij copywriting, vertaling, grafisch werk, website maken, opzetten van evenementen, opvolgen voor facebook,... 

2. administratieve diensten schakelen freelance secretaresses in voor het maken van Powerpoint presentaties, beantwoorden van e-mails van gebruikers of klanten die via internet binnenkomen, hulp op de receptie, ...

3. boekhouding als het gaat om hulp bij het verwerken van facturen, ingeven van rekeninguitreksels, ....

4. IT voor support, programmeren, ....