6 tips voor een betere ranking als freelancer in zoekresultaten van bedrijven
De freelancersdatabase krijgt meer en meer vorm. Wil je dat bedrijven jou bellen of alleen naar jou mailen, vul je profiel dan aan. De opname in de database is gratis. Dus zelf met je gratis account kun je hier voordeel mee doen.

We plaatsen de meest complete profielen bovenaan de lijst. Onvolledig ingevulde profielen herken je in de resultaten om het vergrootglas, dat de link legt naar de detailfiche van de freelancer, ontbreekt.

Hoe krijg ik het vergrootglas naast mijn profiel?
Je kunt zelf het vergrootglas toevoegen aan je profiel door  volgende elementen toe te voegen:

1. omschrijving van wie je bent en wat je doet.
2. trefwoorden.

Indien je ook een foto en Linkedin profiel toevoegt dan krijg je een hogere ranking. Bedrijven die je profiel kunnen bekijken, zien ook je telefoonnummer waardoor je weer een aantal stappen voorsprong krijgt op je collega-freelancers.

Waarom zou ik mijn geld aan jou moeten geven?
Maak het de bedrijven zo makkelijk mogelijk. Vermeld alle nuttige informatie die belangrijk is. Weinig bedrijven hebben interesse in te lezen dat je in Antwerpen woont en 2 kinderen hebt. Dit zijn geen verkoopargumenten. Vermeld ze dan ook niet in je profiel.

Bedrijven willen wel  weten wat je doet, wat je sterktes zijn en waarom zij hun geld aan jou zouden moeten geven. Verwerk daarom je pitch in je omschrijving. Je kunt de database checken via zoek freelancer van Freelancenetwork op functie en regio