5 herkenningspunten als het tijd wordt voor een freelance secretaresse
Vele ondernemers lopen in dezelfde val: wat ik zelf doe, doe ik beter, is niet altijd helemaal terecht. Delegeren, betekent ook in eerste plaats hulp inhuren om vervolgens je beter te kunnen toespitsen op je core business.

Want het is een waarheid als een koe, alles persé zelf willen afhandelen, maakt je niet noodzakelijkerwijze een winstgevende ondernemer. Het besef dat het consistent weigeren van professionele hulp een negatieve weerslag heeft op de omzet en (ook niet onbelangrijk) op het familiaal leven, komt jammer genoeg vaak veel te laat. Veel te vaak wordt het belang van werk-sociaal leven onderschat. Met een eventuele burn-out tot gevolg...

Inderdaad, een fulltime assistente aannemen is voor vele KMO-managers onhaalbaar. Maar er zijn wel andere oplossingen nl. een freelance assistente inhuren.

De klassiekers op een rijtje:

1. Je vergeet constant bepaalde taken uit te voeren, zoals bv. het bevestigen van afspraken, rapporten tijdig indienen, meeting verslagen maken, vergaderingen voorbereiden, belangrijke e-mails beantwoorden...

2. Het standaard antwoord wanneer vrienden vragen om is af te spreken is: "Ik heb geen tijd, ik moet dit weekend nog veel werk inhalen." Dan is het duidelijk ook tijd om even te bezinnen. Want geef toe, je kan dit wel een tijdje volhouden, maar het kan niet gezond zijn als dit een constante in je leven is.

3. Je moet dagelijks overuren kloppen om min of meer het hoofd boven water te houden.

4. Je stelt taken uit omdat je er simpelweg geen tijd voor hebt.

5. Je doet zelfs geen poging meer om je mails allemaal op te volgen omdat je door het bos de bomen niet meer ziet.