35 percent van freelancers is goedkoper dan werknemers
Iets meer dan een derde van de freelancers is met een uurtarief tot €43 per uur goedkoper dan een werknemer die volgens Eurostat gemiddeld €43 kost. Dat blijkt uit onderzoek waaraan 1.700 freelancers deelnamen van Freelancenetwork.be in vergelijking met de cijfers van Eurostat. 

“Het blijkt opnieuw dat een freelance medewerker een perfect alternatief is om tijdelijke jobs in te vullen”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork. “Uit onze studie blijkt dat de uurtarieven voor een junior starten bij €20 en dat 10% tot €25 aanrekent. 

Freelancers worden ingeschakeld voor tijdelijke specifieke projecten (vb: webdesign, vertaling, teksten schrijven) maar ook voor uitvoerend werk zoals het opvangen van werkpieken (tijdelijke werkdruk) of het vervangen van een afwezige collega bij zwangerschap of ziektes.

Uurtarieven freelancers vanaf €20 per uur.

De uurtarieven van freelancers beginnen bij €20 per uur en dit afhankelijk van functie, ervaring en specialisatie.

Mail ook freelancers voor de aankondiging van freelance jobs.

Vandaag bellen bedrijven naar het interimkantoor als een medewerker ziek valt of langdurig afwezig is. 

Freelancenetwork raadt bedrijven aan om hun vacatures ook naar freelancers te sturen. “De freelancers in onze database zijn immers direct inzetbaar en uitermate flexibel. Ze sturen, net als het interimkantoor een factuur voor hun prestaties.

Een ander groot voordeel van werken met freelancers is dat werkgevers niet hoeven te betalen voor vakantiedagen of ziektedagen en dat er geen werkgevers-RSZ-bijdragen verschuldigd zijn.”