Zelfstandige vacatures stijgen
Het aantal zelfstandige vacatures zit in de lift. Elke maand komen er op de freelance website Freelancenetwork.be tussen de 160 en 225 nieuwe jobs voor zelfstandigen binnen. De site focust op zelfstandige jobs in de dienstensector (administratie, boekouden, copywriting, freelance werk voor grafisch ontwerpers, telemarketeers, …). Daarnaast zijn er ook zelfstandige jobs voor informatici en zelfstandige verkopers.

De site screent de nieuw binnen gekomen jobs voor zelfstandigen op echtheid. Onnauwkeurig omschreven jobs voor zelfstandigen worden geweigerd. “Het is belangrijk dat de freelancer op voorhand weet  wat hij van de job als zelfstandige mag verwachten. Jobs met een omschrijving die uit 1 regel bestaat wordt daarom geweerd.

“Veel bedrijven staan nog niet stil dat een zelfstandige vaak een goed alternatief is voor het vervullen van tijdelijke projecten”, zegt Michel Piedfort van Freelancenetwork. 

“Van zodra men eenmaal goede ervaringen met zelfstandigen heeft, zie ik dat bedrijven in de toekomst makkelijker opnieuw een 2zelfstandige vacature uitschrijven.

Bedrijven ervaren naast de flexibiliteit ook het meedenken van de collega-zelfstandige met het bedrijf als enorme plus.