Freelance fotograaf regio Meise

Jules Devoldere
Hoofdactiviteit: fotograaf
Woonplaats: Meise
Linkedin
lesphotosdemile.be

Ik ben altijd al een dromerig iemand geweest. Van kinds af aan had ik een heel imaginaire geest. Onwetend van de buitenwereld, rondom mij, was ik niet. Die boeide mij juist mateloos. Ik had een fascinatie voor alles wat zich in mijn nabijheid afspeelde. Met veel bewondering kon ik wel uren door het raam zitten staren. De aandacht gevestigd op de horizon, en taferelen die zich op straat afspeelden. Ik imagineerde dan enkele extra elementen  en personages in het landschap, en ik was vertrokken.

De nieuwsgierigheid en fascinatie om de wereld en zijn geheime plekken, gevuld met mensen, levensfilosofiëen en culturen te ontdekken, is er door de jaren heen altijd al geweest. Soms manifesteerde deze zich hevig. Soms sluimerde deze tijdens periodes van oninteresse.

Toen ik op een min of meer ’ volwassen’  leeftijd kwam, concludeerde ik dat de beeldenwereld de mijne was.  Stap voor stap exploreerde ik de buitenwereld opnieuw. Alsof ik terug een kind was begon ik de scènes uit het vluchtige leven te registreren. Ik begon het poëtische en de subtiele schoonheid van het alledaagse leven te zien. Ik appreciëerde de prachtige scènes, die zich in ons dagelijks leven ontplooien en meteen weer weg zijn, te appreciëren,  en kreeg de wil om de wereld waarin deze zich ontplooiden, vast te leggen.

Uit deze fascinatie is mijn passie voor de straatfotografie, reportage en sociaal documentaire fotografie gegroeid.

Naar mijn mening, is de mens zich te weinig bewust van de schoonheid die er op deze aardbol te vinden is. Hij is er zich niet van bewust hoe mooi de simpele taferelen, die zich op 20 meter van zijn deur plaatsvinden, zijn. Wat straffer is, is het feit dat hij zich onwetend gedraagd tegenover de natuurlijke en menselijke fenomenen, die stilaan vervagen. Zo laat de opwarming van het klimaat hem koud, en kijkt hij de andere kant uit wanneer er verminkte of uitgehongerde medemensen achter het glas van zijn tv opduiken.

De fascinatie die ik al heel mijn leven mee draag, bouwde ik langzaam aan uit tot een queeste. Een zoektocht naar unieke beelden, naast de deur of in de verste uithoek van deze aardbol, die mijn medemens na doen denken, die gevoelens en emoties losbreken, en een reactie veroorzaken. Ik probeer een zekere intimiteit in mijn beeldtaal te steken. Een intimiteit tussen mij, het subject en zijn omgeving, en de toeschouwer. Een intimiteit die hopelijk in een reactie resulteert.  Een reactie die zich uit in een mogelijke preservatie van deze wereldlijke wonderen. 

Trefwoorden
Fotograaf, Architectuurfotografie, Dierenfotografie, Immo vastgoedfotografie, Interieurfotografie, Modefotografie, Natuurfotografie, Portretfotografie, Reportagefotografie, Evenementenfotografie
Sterke woorden
Creatief, Punctueel, Behulpzaam, Communicatief, Efficiƫnt
Beschikbaarheid
4 dagen/week
Taalkennis
Nederlands:    moedertaal
Frans:    zeer goed
Engels:    zeer goed
Duits:    basis

Stuur deze freelancer een bericht

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk het profiel van deze 3 andere freelancers:

Naam Functie Plaats Ervaring
(jaren)
Details
Sandra
FotograafAntwerpen20
Stijn
Video productiesBrussel4
Estibalitz
FotograafAntwerpen0
Deze site gebruikt cookiesIk snap het
Freelance tarieven - Boek Tips voor freelancers - Over Ons - Algemene Voorwaarden - Privacybeleid
Freelancers op competentie of regio - Freelance jobs - Freelance vertalers
Copyright © 2011-2019. FreelanceNetwork.be