Freelancer verdient 50 euro per uur


De helft van de freelancer vraagt een uurtarief tot 50 euro per uur. Dat blijkt uit het freelance tarieven onderzoek van Freelancenetwork.be

Hoe uitvoerende het werk en hoe groter de mogelijke concurrentie van interimkantoren, hoe lager het bedrag wordt. Hoe gespecialiseerder het werk, hoe hoger het bedrag.

Het tarief van de freelancer wordt niet alleen bepaald door de specialisatie. Zo zijn er ook heel wat freelancers met een hoge specialisatie die toch een lager tarief hanteren. Dat kan bijvoorbeeld omdat zij al een ander inkomen hebben (bv: gepensioneerden) en het freelance werk voor hen een leuke bijverdienste is.

Ook is gebleken dat een freelancer in bijberoep goedkoper is dan een freelancer in hoofdberoep. De verklaring hiervoor is dat de freelancer in bijberoep vaak nog zijn klantenportefeuille moet opbouwen en vooral referenties wil opbouwen. Tegelijk heeft een freelancer in bijberoep ook nog een maandsalaris uit zijn werknemersstatuut.

De conclusie van het onderzoek is vooral dat er een tarief is voor elk type freelancer en dat werken met freelancers vandaag zeker niet meer beperkt is tot de hoge profielen en dure consultants.

Aan het onderzoek van Freelancenetwork namen meer dan 1.700 freelancers deel.
Deze site gebruikt cookiesIk snap het