Freelancer denkt anders over werk


Een freelancer en werknemer willen eigenlijk hetzelfde: een inkomen. De manier waarop men een gegarandereed inkomen wil verwerven, ligt bij een freelancer en een werknemer totaal verschillend.

Een werknemer kiest voor inkomenszekerheid door voor 1 werkgever te werken. Hij gaat zijn diensten voor één bedrijf continu ter beschikking stellen en werkt doorgaans 5 dagen per week en iets meer dan 46 weken per jaar voor een vast maandsalaris.

Een freelancer daarentegen wil ook een inkomensgarantie maar hij wil dit net bereiken door zijn diensten aan verschillende opdrachtgevers aan te bieden. Zijn redenering is: als ik als freelancer 5 klanten vind waarvoor ik 1 dag per week kan werken, dan heb ik ook een fulltime job.

Als er dan bij de freelancer 1 klant weg valt, dan is dit jammer, maar ik hou nog altijd een groot deel van mijn inkomen over. Terwijl de werkgever de bediende ontslaat, dan moet die voor een fulltime job een nieuwe werkgever gaan zoeken.

Verschil in denken tussen freelancer en bediende heeft grote gevolgen.

De gevolgen voor de freelancer zijn aanvankelijk groot. In het begin zal hij op zoek moeten gaan naar bedrijven die hem werk of opdrachten willen doorgeven. Al deze prospectietijd kan hij niet factureren en geeft soms stress.

Toch blijkt uit studies van onder andere 3Finance dat slechts 3% van de freelancer terug naar het bediendestatuut wil overstappen.

De ervaren vrijheid, de genoten verantwoordelijkheid en de zin voor ondernemersschap wegen blijkbaar in deze beslissing sterker door dan de zekerheid van een inkomen door te werken voor 1 bedrijf.


Deze site gebruikt cookiesIk snap het