Voordelen van een freelance network database voor je organisatie


Daar waar andere bedrijven hun database alleen tegen betaling open stellen, kan men bij Freelancenetwork volledig gratis het netwerk van freelancers aanspreken om freelance opdrachten uit te besteden. Waarom?

We hebben gemerkt dat een eigen freelance network uitbouwen voor bedrijven niet altijd evident is. Stel je voor dat je werk wil uitbesteden en heel graag met een zelfstandige zonder personeel (een freelancer) wil werken. Waar ga je die dan vinden.

Een eerste reactie zal zijn om contact op te nemen met een outsourcing- of detacheringsbureau. Maar wie wat verder surft, komt ongetwijfeld op een gratis website als Freelancenetwork terecht. Het grote voordeel voor opdrachtgevers is dat je in vergelijking met de traditionele bureaus echt minder gaat betalen. Net omdat er geen tussenbureau is dat commissie neemt.

Ook een outsourcing bureau heeft een database en zijn eigen netwerk van freelancers.


De werking van een freelance network website is weinig verschillend dan dat van een outsourcing bureau. Als er een aanvraag binnen komt, zal een outsourcing bureau ook een selectie maken in de database en naar de freelancers een mail toesturen net zoals Freelancenetwork.be.

Het verschil zit hem vaak in de persoonlijke benadering. Althans, dat verwacht je toch van een outsourcingbureau. Bij een freelance netwerk website krijg je reacties en ga je de freelancers zelf beoordelen. Bij een outsourcingbureau verwacht je dat zij al een eerste (grove) selectie hebben

gemaakt op basis van een cv en dat zij op zijn minst de freelancer ooit hebben geïnterviewd en de persoon goed kennen.

Tegenover deze selectie staat een (dure) pijs want telkens je een beroep doet op een freelancer van een extern bureau, betaal je een uurtarief inclusief de commissie van het bureau. Deze variëren tussen de 15 en 30 percent boven het uurtarief van de freelancer zelf, en dit elke keer opnieuw, zelfs al werk je jaren op regelmatige basis met deze freelancer.

Bij een gratis freelance network betaal je die commissie niet. Je selecteert online in de database de freelancers op regio en functie en schrijft de personen aan. De beschikbare freelancers nemen vervolgens contact op. En deze freelancers kies je dan je toekomstige medewerker. De freelancer factureert je rechtstreeks waardoor alles heel transparant verloopt.

De database van freelancers beschouw je best als je eigen netwerk van freelancers die je op piekmomenten zelf kunt aanschrijven. Het is je extra database naast die database van bijvoorbeeld VDAB of Vacature waarop je een beroep doet als je vaste medewerkers zoekt.


Deze site gebruikt cookiesIk snap het