18 procent meer jobs voor FreelancenetworkmeerjobsvoorfreelancenetworkFreelancenetwork.be kreeg dit jaar bijna 5300 freelance jobs binnen. Dat zijn bijna 850 freelance jobs meer of 18 procent meer dan in 2015. Dat heeft de site bekend gemaakt. In vergelijking met de voorbijgaande jaren is de groei nog spectaculairder.


Als je het aantal opdrachten van 2014 vergelijkt met 2016 dan merk je een verdubbeling. Het aantal jobs steeg dan van 2.653 naar 5.283 nu.


Evolutie aantal freelance jobs op Freelancenetwork.be

2012 981
2013 2.156
2014 2.653
2015 4.438
2016 5.283

Bedrijven staan meer open om met freelancers te werken.
Freelancenetwork.be is blij met de vooruitgang. Het toont aan dat meer en meer bedrijven gewonnen zijn om met freelancers te werken.


De groei is ook vooral te verklaren door de stijgende bekendheid van de website zelf.
De overheid stimuleert ook meer en meer bedrijven om voor alternatieven te zoeken buiten het algemene werknemersstatuut om. Denk maar aan de extra kosten die werkgevers moeten dragen als werknemers langdurig ziek vallen.


Tenslotte willen ook meer en meer mensen freelancer worden. Mensen willen vandaag de regie van hun loopbaan zelf in handen nemen en niet langer zo maar afwachten tot hun baas zegt dat men promotie krijgt. Heel wat mensen willen hun droomjob zelf scheppen en zijn niet langer meer bereid om een aantal minder leuke taken die bij de job horen er bij te nemen.

   

     

opencoffee5

Is een freelancer wel een ZZP zelfstandige zonder personeel en omgekeerd?

Hoewel we de term freelancer en ZZP vandaag te pas en te onpas door mekaar gebruiken, toch kunnen er grote verschillen tussen de 2 benamingen zijn. Hoe omschrijf je de diensten van een freelancer het beste?
ellenpensaert-freelancecontract

Deze clausule vergeten opdrachtgevers meestal in contracten te vermelden

Net als je denkt dat je als opdrachtgever de freelancer een waterdicht contract kunt voorleggen, vergeet je dat ene zinnetje dat later voor heel wat discussies kan zorgen en veel geld kan kosten. Ellen Pens
2017-kilometervergoeding

Nieuwe kilometervergoeding vanaf 1 juli 2017

Elke freelancer, zelfstandige of interimaris die zijn eigen wagen (dus niet de wagen van de zaak) gebruikt voor professionele verplaatsingen naar klanten mag een forfaitaire kilometervergoeding aanrekenen.
zoekdefreelancer

Je hebt al vaker met een freelancer gewerkt dan je denkt

Bedrijven werken veel meer met freelancers dan wordt aangenomen. De meeste zelfstandigen zonder personeel outen zich niet als freelancers. Bedrijven weten daarom niet dat ze met een freelancer te maken krijgen.
een-freelancer-is

Om deze 3 redenen schakelen bedrijven een freelancer in

Met een freelancer combineer je de flexibiliteit van een interimaris, de ervaring van een vakman en de inzet van een zelfstandige in 1 persoon. Een zelfstandige inschakelen op piekmomenten, dat ik daar ze
Kluwer_projectmanagement_small

Tips voor succesvol projectmanagement

Je werkt dagelijks of ad hoc mee aan een aantal projecten? Je doet je uiterste best om het gewenste resultaat en de krappe deadline te halen. Toch gaan jouw projecten soms serieus over tijd. Of swingen de k
sociaalverzekeringsfondsen

Niet tevreden van je sociaal verzekeringsfonds stap dan voor 30 juni over

Wil je als freelancer veranderen van sociaal verzekeringsfonds, dan moet je voor 30 juni overstappen om vanaf 1 januari 2018 aangesloten te zijn bij een ander sociaal verzekeringsfonds naar keuze. Anders moet j
schade

Schade aan de klant door freelancer: wie gaat dat betalen?

Stel dat jij als freelancer of je zelfstandige medewerker bij het uitvoeren van een project bij je klant schade toebrengt, wie gaat die dan betalen? Je klant, jezelf of je zelfstandige medewerker? We lichten

 
     1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  
Deze site gebruikt cookiesIk snap het